אוכל
צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

מרק שעועית וחומוס

תעיפו מבט החוצה לרגע, ככה בדיוק נראה יום למרק שעועית (ובמקרה הזה גם חומוס). אפשר להקדיש כמה שעות לבישול, או פשוט להשתמש בקטניות קפואות מהסופר. הכל חוקי

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 06/02/23 
  • זמן עבודהעשר דקות
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

שלושת רבעי כוס שעועית חומה

שלושת רבעי כוס שעועית לבנה 

כוס גרגירי חומוס

 

שמן זית, לטיגון

1 בצל גדול, קצוץ דק

5 שיני שום, פרוסות

חצי שורש פטרוזיליה, קצוץ דק

4 ענפי סלרי, קצוצים דק

1 כף כורכום

1 כף פפריקה

צ'ילי גרוס יבש לפי הטעם

מלח

200 גרם עגבניות מרוסקות 

4 כפות רסק עגבניות

ליטר מים

כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה

פלח לימון להגשה

אופן ההכנה:

1 משרים את החומוס והשעועית למשך לילה בהרבה מים.

2. מטגנים בשמן זית בצל, שום, שורש פטרוזיליה וסלרי עד  לריכוך והזהבה קלה.

3 מוסיפים את העגבניות המרוסקות, את הרסק ואת המים ומביאים לרתיחה.

4 מוסיפים את הקטניות והתבלינים ומערבבים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהקטניות מתרככות, שעה לפחות (ויכול להיות גם שעתיים).

5 מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים. מגישים עם פלח לימון.

מרק שעועית וחומוס - בסיר (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
מרק שעועית וחומוס - בסיר|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

>> לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

>> לבלוג של רותם ליברזון

** בהחלט אפשר לקצר תהליכים ולהכין את המרק עם קטניות מבושלות ומוקפאות.