אוכל
צילום׃ רותם ליברזון, mako אוכל

מוקפץ אטריות צלופן וירקות שמכינים בטיל

מבשלים את האטריות ומתחילים להקפיץ את הירקות, מוסיפים כמה רטבים אסייתיים ובצל ירוק - ויש לכם ארוחה שקרתה כמעט מעצמה אבל היא טעימה כאילו חשבתם עליה שבוע. הרי גם עד ראש השנה צריך לאכול משהו, לא?

רותם ליברזון | mako אוכל | פורסם 11/09/23 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהעד חצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.9 7 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

250 גרם אטריות צלופן (חבילה), מבושלות לפי הוראות יצרן

בצל, חתוך לרצועות דקות

3 כפות שמן זית

10 שיני שום, קצוצות

חבילת פטריות, חתוכות לרצועות

2 גזרים, חתוכים לרצועות

2 בוק צ'וי, חתוכים לרצועות דקות (אפשר להמיר בכרוב לבן או להשמיט)

1 כוס ציר עוף

רבע כוס רוטב סויה

3 כפות רוטב אויסטר

5 כפות שמן שומשום

פלפל ירוק, חתוך לרצועות

צ'ילי אדום לפי הטעם (או בכלל לא)

חצי כוס בצל ירוק, חתוך לרצועות

אופן ההכנה:

מתכונים לראש השנה

1 מטגנים את הבצל בשמן במחבת גדולה. מוסיפים את השום והפטריות וממשיכים לטגן 4 דקות.

2 מוסיפים את הגזר והבק צ'וי (או הכרוב) ומטגנים עוד 3 דקות.

3 מוסיפים ציר עוף, רוטב סויה, רוטב אויסטר ושמן שומשום ומערבבים 2 דקות.

4 מוסיפים את האטריות המבושלות, הפלפל הירוק, הצ'ילי והבצל הירוק. מערבבים היטב ומגישים עם חצי לימון.

לבלוג של רותם ליברזון

לעמוד האינסטגרם של רותם ליברזון

** את רוטב האויסטר אפשר להחליף בהויסן, פיש סוס או וורצ'סטר.