בורקס בשר משפחתי

בורקס עם בשר זה חתיכת המצאה גאונית שנכנסה לחיינו איפשהו באייטיז. בורקס בשר משפחתי - כלומר, אחד גדול, שתופס את התבנית כולה ורק אחרי האפייה נחתך למנות אישיות - זה השלב הבא של ההברקה. 

>> למתכון: בורקס בשר משפחתי

סיר‭ ‬אורז‭ ‬עם‭ ‬פרגיות (צילום: חגית ביליה וגיא בהר,
סיר‭ ‬אורז‭ ‬עם‭ ‬פרגיות|צילום: חגית ביליה וגיא בהר, "קל, קל, קל", הוצאת מודן

סיר אורז נפלא עם פרגיות

אחת המנות האהובות עלינו של לייזה פאנלים (ויש הרבה כאלה), של אורז בסמטי עם גזר וחומוס והרבה בצל מטוגן, וגם פרגיות חתוכות קטן. אלף טעמים בסיר אחד, ואחד יותר טוב מהשני.

>> למתכון: אורז עם פרגיות

כרובית במחבת (צילום: יעל קצב, mako אוכל)
כרובית במחבת|צילום: יעל קצב, mako אוכל

כרובית במחבת

את הכרובית הזו לא צולים בתנור ולא מטגנים, אלא מכינים במחבת בשיטה מיוחדת, שמתחילה במעין אידוי וממשיכה בצריבה יפה. במתכון מגישים את פרחי הכרובית על לאבנה, אתם מוזמנים להמיר אותה בטחינה וליהנות באותה המידה.

>> למתכון: כרובית במחבת

סלט חסה ועגבניות צלויות (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
סלט חסה ועגבניות צלויות|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

סלט חסה ועגבניות צלויות

מתכון של רותם ליברזון לסלט שהוא חצי טרי וחצי צרוב במחבת, ואנחנו מתקשים להחליט איזה חצי אנחנו אוהבים יותר. האמת, השילוב ביניהם - זה השוס האמיתי.

>> למתכון: סלט חסה ועגבניות צלויות

עוגת קינמון בזיגוג סוכר ואגוזים (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת קינמון בזיגוג סוכר ואגוזים|צילום: קרן אגם, mako אוכל

עוגת קינמון

אנחנו יודעים, אתם מפוצצים, אז זה הזמן לשים מים לתה ולפרוס פרוסה דקה דקה מהעוגה הזאת (רק כדי לפרוס אחריה עוד אחת. ואז עוד. אין מה לעשות, אלה החיים).

>> למתכון: עוגת קינמון

בתיאבון!