שיפודי יקיטורי

אוכל אסייתי זה כיף, זה צבעוני, זה מפתיע - אבל אצלנו בבית, בטח שבארוחת שבת, הכי חשוב זה הבשר. אז הנה כוכבי השולחן שלנו: שיפודי בשר בקר בסגנון יפני, ברוטב טריאקי ביתי. אתם יכולים להתפנק פה על איזה נתח שאתם אוהבים - שייטל, סינטה וגם אנטריקוט יעשו את העבודה. ואל תתנו למילה שיפודים לבלבל אתכם - אין צורך במנגל, אנחנו עושים את היקיטורי שלנו על מחבת פסים במטבח, ויוצא פגז. השוס האמיתי פה הוא רוטב הטריאקי הביתי - פי מיליון יותר טעים מקנוי וסופר פשוט להכנה, אבל אם אין ברירה - מילא, תשמשו בקנוי, ואפשר להוסיף לו נגיעת ג'ינג'ר. 

>> למתכון: שיפודי יקיטורי

אגרול קוריאני  (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
אהבת ילדות שלנו. אגרול, והפעם בנוסח קוריאה|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

אגרול קוריאני

מרגע שגמלה בליבנו ההחלטה ללכת השבוע על ארוחה אסייתית, ידענו שאגרול יהיה בה. כשהיינו ילדים, ובארץ לא היו מסעדות אסייתיות פרט לסיניות, זה היתה המנה האהובה עלינו, ועד היום מעטים הדברים שיכולים להתחרות בביס מאגרול שמתפצח לנו בפה. המילוי במתכון הזה מכיל עוף, אבל אם אתם רוצים להקליל - לגמרי אפשר לוותר עליו וללכת על אגרול צמחוני. 

>> למתכון: אגרול קוריאני

פאד תאי קל להכנה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
אי אפשר בלי פאד תאי. לא להאמין כמה זה פשוט|צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

פאד תאי

הנה מנת הפחמימות שלנו, וכיאה למטבח האסייתי - היא קלילה ועשירה בהמון ירקות, וגם בחלבון. הלכנו על פאד תאי קלאסי וקל להכנה, כזה שכולם אוהבים. המתכון הוא עם טופו, אנחנו נחליף אותו בעוף - כי להזכירכם, ויתרנו על העוף באגרול. אתם תעשו את השיקולים שלכם. 

>> למתכון: פאד תאי של אלופים

סלט מלפפונים (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
אתם הולכים לאמץ אותו קבוע. סלט מלפפונים אסייתי|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

סלט מלפפונים אסייתי 

אי אפשר בלי סלט רענן, והמטבח האסייתי כולל אין ספור סלטים שווים. אנחנו נלך השבוע על סלט אצות ומלפפונים. למה דווקא הוא? כי הוא סופר טעים, כי סלט מלפפונים זה בול לקיץ הישראלי, כי יש לו טעמים אסייתיים מובהקים וכי הוא נטול אטריות לסוגיהן (הרגע אכלנו פאד תאי!). אנחנו מהמרים שאת הסלט הזה אתם הולכים לצרף לארסנל הסלטים הקבוע שלכם, עם ובלי קשר לאוכל אסייתי. 

>> למתכון: סלט אצות ומלפפונים

קינוח טפיוקה (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
קר בדיוק כמו שאנחנו צריכים עכשיו. טפיוקה פירות יער|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

טפיוקה

אנחנו מתים על טפיוקה, וממליצים למי שפחות מכיר אותה - לעשות את הצעד. הקינוח הזה מתאים לנו כי הוא סופר קליל, כי הוא פרווה במקור (בלי שום פשרות ותחליפים) ובעיקר - כי הוא מוגש קר, ואנחנו בעיצומו של אוגוסט. פירות היער הקפואים שיש היום בשוק מוקפאים בטכנולוגיה ששומרת על הערכים התזונתיים שלהם וגם על טעמם, אבל אם אתם ממש בקטע של פירות טריים - אתם יכולים לגוון גם בגזרה הזו (מישהו אמר מנגו?). 

>> למתכון: קינוח טפיוקה

שבת שלום!