לחמניות ממולאות

ברור כבר מעכשיו שלא יישאר מהן כלום. תגידו תודה אם בכלל יישאר מהן משהו עד ארוחת הערב עצמה. כן דרושה פה מעט עבודה, אבל התוצאה שווה את זה: לחמניות רכות במילוי עשיר של בשר טחון וחצילים. חלום.

>> למתכון: לחמניות ממולאות בשר וחצילים

לחמניות ממולאות בשר וחצילים (צילום: רעות עזר, mako אוכל)
לחמניות ממולאות בשר וחצילים|צילום: רעות עזר, mako אוכל

סלט בורגול

יש סלטים שמניחים על השולחן ומיד כל העיניים הולכות אליהם. זה סוג הסלט הזה: חמוציות מיובשות, בורגול, בצל סגול, עשבי תיבול טריים (כוסברה, פטרוזיליה, נענע, בצל ירוק, סלרי), מלפפון ותיבול פשוט וצנוע של שמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור. סלט מנצח.

>> למתכון: סלט בורגול וחמוציות עם עשבי תיבול

סלט עשבי תיבול וחמוציות (צילום: יעל גולדמן לגרין)
סלט עשבי תיבול וחמוציות של יעל גולדמן|צילום: יעל גולדמן לגרין

>> זמני כניסת שבת

קציצות עוף

בניגוד ללחמניות המטריפות מלמעלה שדורשות עבודה בכמה חזיתות, פה יש מנה קלה להכנה, זריזה וטעימה מאוד מאוד. היא גם עשויה לגרום לכם לחשוב אחרת על קציצות עוף וגם תוכלו לעוף על עצמכם בפני האורחים ולספר בגאווה שלא מדובר במשחת קארי קנויה, אלא בקארי ביתי מעשה ידיכם. הכי כדאי להגיש את הקציצות על אורז בסמטי, אבל יש לכם אישור שלנו להשתמש בכל אורז אחר שאתם אוהבים. 

>> למתכון: קציצות עוף ברוטב קארי ביתי

קציצות עוף ברוטב קארי ביתי (צילום: דרור עינב, mako אוכל)
קציצות עוף ברוטב קארי ביתי|צילום: דרור עינב, mako אוכל

עוגת שיש

שילוב של שוקולד ותפוז הוא שילוב שבזנו לו כזאטוטים, אבל מאז הבנו את סוד הקסם שלנו ולגמרי נפלנו שדודים. כנראה קרן אגם היא משלנו, כי סידרה לנו מתכון פרווה מהמם לעוגת סולת עם השילוב הזה בדיוק.

>> למתכון: עוגת סולת שיש שוקו-תפוז

עוגת סולת שיש שוקו-תפוז כמעט שלמה (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
עוגת סולת שיש שוקו-תפוז כמעט שלמה|צילום: קרן אגם, mako אוכל