עראייס

בכלל בכלל לא חייבים מנגל בשביל עראייס. המנה הפופולרית שהפכה למזוהה בעיקר עם יום העצמאות והמנגלים דווקא עובדת אחלה גם בסביבת המטבח הביתי. צולים ומשחימים על המחבת ומעבירים לתנור להמשך בישול זריז. מנת פתיחה מבטיחה והרבה יותר פשוטה להכנה ממה שדמיינתם. אל תשכחו לבקש מהקצב שלכם נתח עם אחוז שומן יחסית גבוה, זה חשוב לעראייס.

>> למתכון: עראייס בדיוק כמו שעראייס צריך להיות

סלט קינואה וסלק (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
סלט קינואה וסלק|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

סלט

ופה מגיע הפיצוי והריענון על השומן והפחמימות של העראייס - סלט קינואה וסלק מרענן, מזין ועשיר מאוד. ככה מאזנים טעם ובריאות בדרך הכי כיפית ועל הדרך מקשטים את השולחן בצבעים שמחים.

>> למתכון: סלט קינואה וסלק מהיר ומשגע

חזה עוף יווני (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
חזה עוף יווני|צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

חזה עוף

לא סתם חזות עוף נגיש למנה עיקרית בארוחת שישי, אלא את חזות העוף שהפכו לאחת המנות הקבועות שלנו בזכות טכניקה ששומרת עליהם עסיסיים במיוחד - ראשית נותנים להם לשכשך במרינדה שעה טובה, ואז ניגשים למלאכת הצלייה שכוללת שני שלבים: טיגון והשחמה קודם ואז צלייה קצרה נוספת. זאת כל התורה.

>> למתכון: חזה עוף יווני במחבת

אורז משודרג (צילום: טליה הדר , EshetStyle)
אורז משודרג|צילום: טליה הדר , EshetStyle

אורז

מתכון של הבלוגרית טליה הדר שהתאהבנו בו ממבט ראשון. זה מתכון מעולה עם המון מקום לאלתורים וגיוונים וגם כמה כללי ברזל שכדאי לכם לקחת לתשומת ליבכם כמו תפקידה של הנענע פה. אל תוותרו עליה. חוץ מזה תרשו לעצמכם להיות  יצירתיים - אפשר להכין אורז ירקרק, בלי הגזר, אפשר להוסיף גם סלרי קצוץ ואפשר להוסיף או להוריד מה שבא. מה שכן, חשוב שתקצצו כל ירק שאתם מוסיפים ממש קטן או אפילו תגרדו בפומפייה, כי זמן הבישול פה הוא קצר וצריכים חתיכות קטנות.

>> למתכון: אורז משודרג

שילוב שעובד טוב מאוד (צילום: נופר צור, mako אוכל)
שילוב שעובד טוב מאוד|צילום: נופר צור, mako אוכל

 עוגה

מלכת עוגות הפרווה וגם הבחושות. שילוב של מרכיבים טובים כל אחד לחוד שביחד יוצרים כיף של עוגה, ואם בא לכם להכין אותה מראש כבר בחמישי - לכו עלזה, זה רק יחמיא לטעמים שלה.

>> למתכון: עוגת תמרים בציפוי קוקוס

_OBJ