סלט מזין, טעים ומרענן שמתאים לארוחה כזאת בתור תוספת של קצת ירקות טריים עם טאץ' פיקנטי (רגישים לחריףף? אפשר גם לוותר על הצ'ילי).

>> זמני כניסת שבת ברחבי הארץ ובעולם

>> למתכון: סלט עדשים כתומות אסייתי

סלט עדשים כתומות אסייתי (צילום: אסף אמברם, אוכל טוב)
סלט עדשים כתומות אסייתי|צילום: אסף אמברם, אוכל טוב

מתכון לחריימה שעושה שילובים של כמה מתכוני דגים חריפים. הדגים צריכים להיות טריים, אפשר עם בורי ואפשר עם לוקוס, רק שימו לב שאתם טועמים את הרוטב לפני שהדגים נכנסים לסיר! ועכשיו אפשר להמשיך להפלפל אם החריימה המנצח הוא טריפולטאי, מרוקאי או טוניסאי.

>> למתכון: חריימה מנצח

חריימה אורלי פלאי ברונשטיין (צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב)
חריימה|צילום: בני גם זו לטובה, אוכל טוב

לחמניות רכות של קרן אגם שמושלמות לשקשוקה, מה שאומר שהן גם מושלמות לחריימה: סופגות את הרוטב, רכות אפילו ביום שאחרי (בתנאי שמאוחסנות כמו שצריך), עוזרות למי שחריף לו ואי אפשר לסרב להן. הסוד לרכות הוא תוספת קטנה של קורנפלור ואם אתם רוצים לחמנייה רכה גם למחרת, תאטמו אותן טוב טוב בשקית.

>> למתכון: לחמניות רכות רכות לשקשוקה

לחמניות לשקשוקה בתבנית (צילום: נופר צור, אוכל טוב)
מתחבקות בתבנית|צילום: נופר צור, אוכל טוב

שווארמה פרגית אצלנו זה להיט גדול, כן, אפילו הקטנים מתים עליה. היא מתחילה בכלל בתנור ורק אז עוברת למחבת. בגזרת התוספות אתם יכולים לוותר על הטורטיות כי יש לחמניות, אבל על כל השאר אנחנו לא ממליצים לוותר.

>> למתכון הכי טוב לשווארמה

המתכון הכי טוב שלי: שווארמה (צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב)
המתכון הכי טוב שלי: שווארמה|צילום: אמיר מנחם, אוכל טוב

אין כמו הריח של עוגת שמרים שמתפשט בבית בשישי. והטעם? גן עדן. בשביל גרסה פרווה  ממירים את  החמאה בבצק בשליש כוס שמן קנולה, ואת החלב במים או חלב סויה. במלית אפשר להשתמש במקום בשוקולד מריר וחמאה - בממרח שוקולד פרווה מוכן, ולהוסיף לו מעט קקאו לייצוב.

>> למתכון: בבקה שוקולד

בבקה שוקולד (צילום: קרן אגם, אוכל טוב)
בבקה שוקולד|צילום: קרן אגם, אוכל טוב