סלט מזין, טעים ומרענן שמתאים לארוחה כזאת בתור תוספת של קצת ירקות טריים עם טאץ' פיקנטי (רגישים לחריףף? אפשר גם לוותר על הצ'ילי).

>> זמני כניסת שבת ברחבי הארץ ובעולם

>> למתכון: סלט עדשים כתומות אסייתי

סלט עדשים כתומות אסייתי (צילום: אסף אמברם, mako אוכל)
סלט עדשים כתומות אסייתי|צילום: אסף אמברם, mako אוכל

מתכון לחריימה שעושה שילובים של כמה מתכוני דגים חריפים. הדגים צריכים להיות טריים, אפשר עם בורי ואפשר עם לוקוס, רק שימו לב שאתם טועמים את הרוטב לפני שהדגים נכנסים לסיר! ועכשיו אפשר להמשיך להפלפל אם החריימה המנצח הוא טריפולטאי, מרוקאי או טוניסאי.

>> למתכון: חריימה מנצח

חריימה אורלי פלאי ברונשטיין (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
חריימה|צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לחמניות רכות של קרן אגם שמושלמות לשקשוקה, מה שאומר שהן גם מושלמות לחריימה: סופגות את הרוטב, רכות אפילו ביום שאחרי (בתנאי שמאוחסנות כמו שצריך), עוזרות למי שחריף לו ואי אפשר לסרב להן. הסוד לרכות הוא תוספת קטנה של קורנפלור ואם אתם רוצים לחמנייה רכה גם למחרת, תאטמו אותן טוב טוב בשקית.

>> למתכון: לחמניות רכות רכות לשקשוקה

לחמניות לשקשוקה בתבנית (צילום: נופר צור, mako אוכל)
מתחבקות בתבנית|צילום: נופר צור, mako אוכל

שווארמה פרגית אצלנו זה להיט גדול, כן, אפילו הקטנים מתים עליה. היא מתחילה בכלל בתנור ורק אז עוברת למחבת. בגזרת התוספות אתם יכולים לוותר על הטורטיות כי יש לחמניות, אבל על כל השאר אנחנו לא ממליצים לוותר.

>> למתכון הכי טוב לשווארמה

המתכון הכי טוב שלי: שווארמה (צילום: אמיר מנחם, mako אוכל)
המתכון הכי טוב שלי: שווארמה|צילום: אמיר מנחם, mako אוכל

אין כמו הריח של עוגת שמרים שמתפשט בבית בשישי. והטעם? גן עדן. בשביל גרסה פרווה  ממירים את  החמאה בבצק בשליש כוס שמן קנולה, ואת החלב במים או חלב סויה. במלית אפשר להשתמש במקום בשוקולד מריר וחמאה - בממרח שוקולד פרווה מוכן, ולהוסיף לו מעט קקאו לייצוב.

>> למתכון: בבקה שוקולד

בבקה שוקולד (צילום: קרן אגם, mako אוכל)
בבקה שוקולד|צילום: קרן אגם, mako אוכל