אוכל
צילום׃ מאיר קוקבוק, mako אוכל

מרק אפונה עם גריסיני

מזג האוויר הסתווי שמתרגש עלינו פשוט דורש להיכנס למטבח ולהעמיד סיר של מרק. אז מה אם עוד לא ממש חורף - החשק לרבוץ מול הטלוויזיה עם משהו חם וטעים כבר ממש מדגדג באצבעות

מאיר קוקבוק | mako אוכל | פורסם 09/10/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 2.8 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לגריסיני:

1 כוס קמח תופח

1 כוס קוואקר

1 כוס גבינה צהובה מגורדת

2 כפות קימל שלם

כפית מלח גס

2 כפות שמן

למרק:

2 בצלים, קצוצים

כרשה (החלק הלבן בלבד), קצוצה

מעט שמן זית

2-3 גבעולי סלרי, קצוצים

3 גזרים, חתוכים לקוביות

2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות

כוס אפונה יבשה

כוס אפונה טרייה או קפואה

מלח

פלפל שחור

2 שיני שום, כתושות

אופן ההכנה:

הגריסיני:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות. מערבבים את מרכיבי הגריסיני עד לקבלת מרקם אחיד ככל האפשר. יוצרים גליל בצורת נקניק בעובי כ-3 ס"מ ומגלגלים אותו על משטח עבודה.

2 חותכים את הגליל לפרוסות בעובי כס"מ ומניחים בצד. מגלגלים כל פרוסה לצורת נחש בעובי ס"מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחקים של כס"מ אחד מהשני. מפזרים מלח גס ואופים כ-25 דקות, או עד לקבלת צבע זהוב.

המרק:

1 מטגנים את הבצלים והכרשה עד לשקיפות. מוסיפים סלרי, גזר, תפוחי אדמה ואפונה יבשה ומטגנים כמה דקות תוך ערבוב.

2 מוסיפים 6 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות בבעבוע חלש. מערבבים מדי פעם, כדי למנוע היווצרות גושים.

3 מוסיפים את האפונה הקפואה (או הטרייה) ומבשלים עוד כחצי שעה.

4 מוציאים חצי מכמות המים ומרסקים את תכולת הסיר בבלנדר מוט. מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת מרקם נעים וקטיפתי.

5 מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומוספים את השום הכתוש. מערבבים ומגישים עם גריסיני חמים ופריך.

בקרו בבלוג של מאירקוקבוק - ביסטייל

>> בשבוע שעבר הכנו מפרום קישואים

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!