מרק אפונה עם גריסיני
מזג האוויר הסתווי שמתרגש עלינו פשוט דורש להיכנס למטבח ולהעמיד סיר של מרק. אז מה אם עוד לא ממש חורף - החשק לרבוץ מול הטלוויזיה עם משהו חם וטעים כבר ממש מדגדג באצבעות
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעתיים
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לגריסיני:
1 כוס קמח תופח
1 כוס קוואקר
1 כוס גבינה צהובה מגורדת
2 כפות קימל שלם
כפית מלח גס
2 כפות שמן
למרק:
2 בצלים, קצוצים
כרשה (החלק הלבן בלבד), קצוצה
מעט שמן זית
2-3 גבעולי סלרי, קצוצים
3 גזרים, חתוכים לקוביות
2 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות
כוס אפונה יבשה
כוס אפונה טרייה או קפואה
מלח
פלפל שחור
2 שיני שום, כתושות
אופן ההכנה:
הגריסיני:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות. מערבבים את מרכיבי הגריסיני עד לקבלת מרקם אחיד ככל האפשר. יוצרים גליל בצורת נקניק בעובי כ-3 ס"מ ומגלגלים אותו על משטח עבודה.
2 חותכים את הגליל לפרוסות בעובי כס"מ ומניחים בצד. מגלגלים כל פרוסה לצורת נחש בעובי ס"מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחקים של כס"מ אחד מהשני. מפזרים מלח גס ואופים כ-25 דקות, או עד לקבלת צבע זהוב.
המרק:
1 מטגנים את הבצלים והכרשה עד לשקיפות. מוסיפים סלרי, גזר, תפוחי אדמה ואפונה יבשה ומטגנים כמה דקות תוך ערבוב.
2 מוסיפים 6 כוסות מים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 45 דקות בבעבוע חלש. מערבבים מדי פעם, כדי למנוע היווצרות גושים.
3 מוסיפים את האפונה הקפואה (או הטרייה) ומבשלים עוד כחצי שעה.
4 מוציאים חצי מכמות המים ומרסקים את תכולת הסיר בבלנדר מוט. מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת מרקם נעים וקטיפתי.
5 מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומוספים את השום הכתוש. מערבבים ומגישים עם גריסיני חמים ופריך.
בקרו בבלוג של מאירקוקבוק - ביסטייל
>> בשבוע שעבר הכנו מפרום קישואים
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!