אוכל
צילום׃ דן לב, קוואקר

קציצות בשר וקוואקר ברוטב עגבניות ואפונה

מתכון לקציצות בקר לא שגרתיות. הקוואקר מעשיר את מרקם הקציצות וקליפת הלימון מעניקה להן נופך נוסף

| קוואקר | פורסם 31/10/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 68 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (7 מנות):

לקציצות:

750 גרם בשר בקר טרי טחון

1/2 כוס (45 גרם) קוואקר

1 ביצה

1 חלמון

קליפה מגוררת דק מלימון אחד

1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק

מלח ופלפל שחור גרוס

לטיגון הקציצות:

שמן קנולה

לרוטב:

2 כפות שמן זית

1 בצל בינוני קלוף וקצוץ גס

2 שיני שום קצוצות גס

1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות

1 כוס מים

1 כפית סוכר

מלח ופלפל שחור גרוס

1 כוס אפונה מוקפאת

אופן ההכנה:

1 מכינים את הקציצות: מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות בקערה.

2 מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, ומתקנים במידת הצורך.

3 יוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ. מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית עם שמן קנולה בגובה 1 ס"מ ומטגנים את הקציצות, עד להזהבה. מעבירים לצלחת.

4 מכינים את הרוטב ומבשלים את הקציצות: מחממים סיר על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והשום רכים.

5 מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים, סוכר, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.

6 מוסיפים בזהירות את הקציצות לרוטב ומביאים שוב לרתיחה (לא מערבבים כדי שהכדורים לא יתפרקו, רק מנערים את הסיר בעדינות לכיסוי מושלם של הקציצות).

7 מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 15 דקות. מוסיפים אפונה, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים עוד כ-5 דקות, עד שהקציצות מוכנות והאפונה רכה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> רוצים לזכות באייפד? לחצו כאן!