קציצות בשר וקוואקר ברוטב עגבניות ואפונה
מתכון לקציצות בקר לא שגרתיות. הקוואקר מעשיר את מרקם הקציצות וקליפת הלימון מעניקה להן נופך נוסף
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (7 מנות):
לקציצות:
750 גרם בשר בקר טרי טחון
1/2 כוס (45 גרם) קוואקר
1 ביצה
1 חלמון
קליפה מגוררת דק מלימון אחד
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
מלח ופלפל שחור גרוס
לטיגון הקציצות:
שמן קנולה
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1 בצל בינוני קלוף וקצוץ גס
2 שיני שום קצוצות גס
1 קופסה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
1 כוס מים
1 כפית סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כוס אפונה מוקפאת
אופן ההכנה:
1 מכינים את הקציצות: מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות בקערה.
2 מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, ומתקנים במידת הצורך.
3 יוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ. מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית עם שמן קנולה בגובה 1 ס"מ ומטגנים את הקציצות, עד להזהבה. מעבירים לצלחת.
4 מכינים את הרוטב ומבשלים את הקציצות: מחממים סיר על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והשום רכים.
5 מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים, סוכר, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
6 מוסיפים בזהירות את הקציצות לרוטב ומביאים שוב לרתיחה (לא מערבבים כדי שהכדורים לא יתפרקו, רק מנערים את הסיר בעדינות לכיסוי מושלם של הקציצות).
7 מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 15 דקות. מוסיפים אפונה, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים עוד כ-5 דקות, עד שהקציצות מוכנות והאפונה רכה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!