אוכל
צילום׃ דן לב, קוואקר

מרק דלעת עם קוואקר

מרק כתום עשיר עם ירקות כמו דלעת, גזר כרשה ועוד, ועם חיזוק של קוואקר לתוספת מרקם ובריאות

| קוואקר | פורסם 23/01/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.3 15 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

למרק:

שמן זית

1 בצל סגול או לבן בינוני-גדול, קלוף וקצוץ דק

3 שיני שום, קלופות ופרוסות דק

8 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים גס

2 יח' שורש פטרוזיליה, קלופים

1.5 ק"ג (משקל ברוטו, עם הקליפה) דלעת, קלופה וחתוכה גס

2 יח' כרשה, החלק הלבן בלבד, שטוף וחתוך גס

4 גבעולי סלרי אמריקני, שטופים וחתוכים גס

3-4 כפות קוואקר (שיבולת שועל קצוצה, אינסטנט)

1/5 צרור שמיר טרי, שטוף וקצוץ דק

מלח

פלפל שחור גרוס גס

לעיטור:

מעט שמיר טרי, שטוף וקצוץ

אופן ההכנה:

1 מחממים 2-3 כפות שמן זית בסיר גדול על אש גבוהה.

2 מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה בינונית.

3 מוסיפים שום ומטגנים עד להזהבה קלה.

4 מוסיפים גזר ושורש פטרוזיליה ומערבבים על אש גבוהה במשך דקה.

5 מוסיפים דלעת, כרשה וסלרי, 2-3 כפות שמן זית ומערבבים על אש גבוהה במשך 1-2 דקות.

6 מנמיכים את האש ומבשלים תוך ערבוב אקראי במשך 5 דקות.

7 מוסיפים 2 ליטר מים רותחים (רצוי מסוננים או מינרליים) ומביאים לרתיחה.

8 מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה במשך 15 דקות או עד שניתן לנעוץ מזלג בגזר.

9 מסירים מן האש ומרסקים את תוכן הסיר בעזרת בלנדר מוט (או במעבד מזון, בשני מחזורים) עד לקבלת מחית חלקה.

10 מחזירים לסיר, מוסיפים 200 מ"ל מים רותחים או יותר, לפי הסמיכות הרצויה ומערבבים.

11 מוסיפים קוואקר, שמיר, 2 כפות שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס גס ומערבבים. מבשלים על אש קטנה במשך 10-15 דקות או עד שטעם השמיר נספג במרק. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים מייד. אם רוצים, מעטרים במעט שמיר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!