אוכל
צילום׃ דן לב, קוואקר

שניצל עוף בציפוי פריך

מנת שניצל משודרגת, עם ציפוי קוואקר ושומשום וטעם לימוני נהדר

| קוואקר | פורסם 25/12/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 24 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

לאסקלופים:

4 פרוסות חזה עוף (כ-600 גרם) טריות או מופשרות במקרר במשך 6-8 שעות

מיץ מ-1 ו-1/2 לימונים בינוניים

3 כפות שמן זית

1/4 כף מלח דק

פלפל שחור גרוס גס

לציפוי:

ביצה גדולה

1/2 כוס (40 גרם) קוואקר (דק)

2 כפות (20 גרם) קמח לבן

4 כפות (35 גרם) שומשום

לטיגון:

שמן קנולה או שמן תירס

אופן ההכנה:

1 שוטפים את פרוסות חזה העוף ומניחים במסננת עד שהם מסיימים לטפטף.

2 בקערה בינונית מערבבים מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.

3 מניחים את פרוסות חזה העוף בקערה ומערבבים כך שהטעמים יחדרו היטב. מניחים למשך 20 דקות בטמפרטורת החדר (או במקרר, אם חם). מערבבים אקראית.

4 מכינים צלחת עמוקה ובה ביצה טרופה.

5 מערבבים בקערה קטנה את מרכיבי הציפוי: קוואקר, קמח ושומשום. מעבירים לצלחת שטוחה.

6 מחממים שמן קנולה או תירס בגובה 1-2 ס"מ במחבת על אש גבוהה.

7 מוציאים פרוסת חזה עוף מהמִשרֶה, טובלים בביצה הטרופה וטובלים בתערובת הציפוי.

8 כשהשמן חם מכניסים את פרוסת חזה העוף המצופה ומנמיכים לאש בינונית-גבוהה. מטגנים משני הצדדים עד להשחמה בינונית. מוציאים בעזרת כף שטוחה מחוררת ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים מייד.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!