צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל
מרק גזר קר
רוצים להרשים עם מנה קיצית פשוטה וטעימה בטירוף? זו האחת
אסתי רותם | mako אוכל
| פורסם 25/06/12
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
1 בצל, קצוץ
2 כפות שמן זית
1/2 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף וקצוץ
5 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לעיגולים
4 כוסות מים
5 כפות שיבולת שועל
1 כפית מלח
1 כף מיץ לימון
1 כף דבש
אופן ההכנה:
1 מערבבים בצל ושמן זית בסיר בינוני, ומאדים עד שהבצל מתחיל להיות שקוף. מוסיפים ג'ינג'ר ומאדים 2 דקות נוספות.
2 מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה עדינה עד שהגזר רך. מערבבים מדי פעם ומוודאים ששיבולת השועל לא נדבקה לתחתית.
3 מרסקים את המרק למחית חלקה. מוסיפים מיץ לימון ודבש ומערבבים היטב. כשהמרק מתקרר מעט מעבירים למקרר.
4 מגישים קר מאוד עם קוביית קרח וכף יוגורט, ועיטור של כוסברה או נענע.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!