אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

מרק גזר קר

רוצים להרשים עם מנה קיצית פשוטה וטעימה בטירוף? זו האחת

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 25/06/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 35 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1 בצל, קצוץ

2 כפות שמן זית

1/2 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר, קלוף וקצוץ

5 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לעיגולים

4 כוסות מים

5 כפות שיבולת שועל

1 כפית מלח

1 כף מיץ לימון

1 כף דבש

אופן ההכנה:

1 מערבבים בצל ושמן זית בסיר בינוני, ומאדים עד שהבצל מתחיל להיות שקוף. מוסיפים ג'ינג'ר ומאדים 2 דקות נוספות.

2 מוסיפים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה. מבשלים ברתיחה עדינה עד שהגזר רך. מערבבים מדי פעם ומוודאים ששיבולת השועל לא נדבקה לתחתית.

3 מרסקים את המרק למחית חלקה. מוסיפים מיץ לימון ודבש ומערבבים היטב. כשהמרק מתקרר מעט מעבירים למקרר.

4 מגישים קר מאוד עם קוביית קרח וכף יוגורט, ועיטור של כוסברה או נענע.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לראש השנה