אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

עוגיות בננה ואגוזי מלך

עוגיות בריאות עם קוואקר, קוקוס ותמרים. נשנוש מזין וטעים להפליא לקפה של אחר הצהריים

גלית האן וורדית קוהן | מתוק ובריא, הוצאת כנרת | פורסם 19/02/13 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

קשה למצוא עוגיות קלות להכנה יותר מאלה. הן מזינות מאוד, וכל ביס מלא טעם. הבננות הן מקור המתיקות העיקרי במתכון זה, ולכן השתדלו להשתמש בבננות בשלות ביותר שקליפתן מנומרת בכתמים שחורים. הבננה מגיעה לשיא טעמה כאשר הפחמימות שבה הופכות לסוכר טבעי, ובמצב זה קליפתה מתכסה כתמים. הבננות עשירות באשלגן, מינרל חשוב המבטיח פעילות תקינה של הלב. הן עשירות גם במינרלים אחרים, ביניהם ברזל, מגנזיום וסלניום.

מרכיבים (30 מנות):

3 בננות בשלות מאוד (שקליפתן מנומרת)

¾ כוס אגוזי מלך, קצוצים

¾ כוס פתיתי קוקוס

1/3 כוס תמרים, קצוצים

2 כוסות פתיתי קוואקר

1 כפית קינמון

75 גרם חמאה ללא מלח, מומסת

אופן ההכנה:

1 מחממים את התנור ל-190 מעלות.

 

2 בעזרת מועך תפוחי אדמה מועכים את הבננות בקערה עד שלא נשארים גושים. מוסיפים את האגוזים, את פתיתי הקוקוס ואת התמרים ומערבבים היטב.

 

3 מוסיפים את הקוואקר ואת הקינמון ושוב מערבבים היטב. לבסוף מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים הכול יחד.

 

4 מרפדים את התבנית בנייר אפייה. בעזרת כפית מניחים על התבנית המרופדת תלוליות מהתערובת בקוטר של כ-3 ס"מ ובמרווחים של 2 ס"מ בין זו לזו. משטחים קלות כל עוגייה עם גב הכפית.

 

5 מכניסים את התבנית לתנור ואופים 20 דקות, עד שהעוגיות משחימות מעט.

 

6 מוציאים את התבנית בזהירות מהתנור. מעבירים את העוגיות לרשת צינון בעזרת המרית. מניחים לעוגיות להצטנן לגמרי, ומעבירים אותן לכלי אטום.

 

* העוגיות יישמרו טריות 3 ימים בכלי אטום.

 

>> הכנתם? ספרו לנו איך יצא!