בצלים ממולאים
אם עוד יש לכם מקום בתפריט של היום - אנחנו ממליצים לכם בחום לשבץ בו את הממולאים המקורמלים והטעימים האלה, עם הבשר הטחון והרוטב המתקתק. מנה פשוטה, חגיגית, מנצחת
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
3 בצלים גדולים
למילוי:
250 גרם בשר בקר טחון, עדיף מסוג חזה או צוואר
2 שיני שום, כתושות
1/2 כוס קוואקר
כוס בטטה, חתוכה לקוביות
1/2 כוס צימוקים בהירים
לרוטב:
5 כפות סילאן
3 כפות רוטב סויה
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כוס חמוציות
כוס מים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-200 מעלות.
2 חורצים חתך לאורך הבצל (מהשורש ועד לקצה), עד שמגיעים לליבה.
3 מרטיבים את הבצלים היטב במים ומכניסים לתנור לכ-20 דקות.
4 בינתיים מכינים את התערובת למילוי: מערבבים את הבשר עם השום, הקוואקר, הבטטה והצימוקים.
5 כשהבצלים מתקררים מעט מפרידים אותם לעלים: קוטמים את הצד של השורש בגובה של כ-1 ס"מ, ונושפים פנימה בחוזקה. לאט לאט מתחילים להפריד את העלים של הבצל. שימו לב ששני העלים הראשונים אינם רכים, ורצוי לא להשתמש בהם.
6 מניחים במרכז כל עלה מעט מהמילוי, מגלגלים ומסדרים בסיר שיכול להיכנס לתנור.
7 מורידים את חום התנור ל-180 מעלות.מערבבים את כל חומרי הרוטב, ויוצקים על הבצלים. מכסים ואופים 20 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים 10 דקות נוספות. מגישים חם.
בקרו בבלוג של מאירקוקבוק - ביסטייל