אוכל
צילום׃ מאיר קוקבוק, mako אוכל

בצלים ממולאים

אם עוד יש לכם מקום בתפריט של היום - אנחנו ממליצים לכם בחום לשבץ בו את הממולאים המקורמלים והטעימים האלה, עם הבשר הטחון והרוטב המתקתק. מנה פשוטה, חגיגית, מנצחת

מאיר קוקבוק | mako אוכל | פורסם 04/09/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 5 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

3 בצלים גדולים

למילוי:

250 גרם בשר בקר טחון, עדיף מסוג חזה או צוואר

2 שיני שום, כתושות

1/2 כוס קוואקר

כוס בטטה, חתוכה לקוביות

1/2 כוס צימוקים בהירים

לרוטב:

5 כפות סילאן

3 כפות רוטב סויה

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

1 כוס חמוציות

כוס מים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-200 מעלות.

2 חורצים חתך לאורך הבצל (מהשורש ועד לקצה), עד שמגיעים לליבה.

3 מרטיבים את הבצלים היטב במים ומכניסים לתנור לכ-20 דקות.

4 בינתיים מכינים את התערובת למילוי: מערבבים את הבשר עם השום, הקוואקר, הבטטה והצימוקים.

5 כשהבצלים מתקררים מעט מפרידים אותם לעלים: קוטמים את הצד של השורש בגובה של כ-1 ס"מ, ונושפים פנימה בחוזקה. לאט לאט מתחילים להפריד את העלים של הבצל. שימו לב ששני העלים הראשונים אינם רכים, ורצוי לא להשתמש בהם.

6 מניחים במרכז כל עלה מעט מהמילוי, מגלגלים ומסדרים בסיר שיכול להיכנס לתנור.

7 מורידים את חום התנור ל-180 מעלות.מערבבים את כל חומרי הרוטב, ויוצקים על הבצלים. מכסים ואופים 20 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים 10 דקות נוספות. מגישים חם.

בקרו בבלוג של מאירקוקבוק - ביסטייל

עוד מנות ראשונות לארוחת ראש השנה

עיקריות לארוחת ראש השנה

>> כל המתכונים לראש השנה