אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, תיק אוכל

שוקי עוף בציפוי פריך

זה קראנצ'י, זה משביע וזה כיפי, והכי מגניב - זה לגמרי לגמרי בריא. שוקיים בלי עור עם ציפוי פציח, מזין וטעים

טל סורסקי | mako אוכל | פורסם 23/07/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.8 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

4 שוקי עוף, בלי עור

למרינדה:

כף ריבת משמש

שן שום כתושה

כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית מלח

כף שמן זית

מעט פלפל שחור גרוס

לציפוי (לשתיים מהשוקיים בלבד):

כוס קוואקר

חצי כוס מים

חצי כפית פפריקה מתוקה

קורט אבקת שום

קורט פלפל שחור

קורט מלח

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי המרינדה, מעסים את העוף טוב טוב ומניחים לו לשרות בתוכה כשעה בטמפרטורת החדר.

2 מכינים את הציפוי: מערבבים היטב את כל חומרי הציפוי בסיר על להבה נמוכה, עד לאיחוד כל החומרים. מסירים מהאש ומצננים.

3 מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים מעט את כפות הידיים ומצפים שתיים מהשוקיים בציפוי הקוואקר.

4 מוציאים את שתי השוקיים הנותרות מהכלי עם המרינדה, מוסיפים למרינדה 3/4 כוס קוואקר ומערבבים היטב. 

5 מצפים את שתי השוקיים הנותרות (לוחצים את הקוואקר כדי להצמיד אותו).

6 מעבירים את כל השוקיים לתבנית מכוסה נייר אפייה ואופים 35 דקות.

בקרו בבלוג של טל - מה יש לאכול

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> בשבוע שעבר הכנו מאפינס תרד וגבינות טעימים לאללה