אוכל
צילום׃  Karen Culp, ShutterStock

קראק פאי

המתכון המקורי של מומופוקו לעוגה הכי ממכרת בעולם - עם בסיס המורכב מעוגייה פריכה ומילוי מתוק וקטיפתי. ביס אחד והלך עליכם

גיל גוטקין | מבשל ואוכל | פורסם 02/10/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהחמישים דקות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 254 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (8 מנות):

לעוגיית שיבולת שועל:

80 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (להוציא מהקרר כשעה לפני ההכנה)

4 כפות סוכר חום בהיר (גולדן), אפשר גם כהה, אבל לא דמררה!

2 כפות סוכר לבן

1 ביצה גדולה (מספר 1)

כוס שיבולת שועל שלמה (עדיף לא אינסטנט כמו קוואקר)

חצי כוס קמח לבן

רבע כפית אבקת אפייה

רבע כפית נדיבה מלח

לתחתית הפאי:

50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

כף וחצי סוכר חום בהיר (גולדן), אפשר גם כהה, אבל לא דמררה!

למלית:

120 גרם חמאה

שלושת רבעי כוס סוכר לבן

חצי כוס סוכר חום בהיר (גולדן), אפשר גם כהה, אבל לא דמררה!

רבע כפית מלח

1 כף אבקת חלב 0 אחוז שומן

6 וחצי כפות שמנת מתוקה (32 או 38 אחוז)

4 חלמונים

1 כפית תמצית או משחת וניל

אבקת סוכר לקישוט (אופציונלי)

לקרם פרש ביתי (לא חובה):

500 מ"ל שמנת מתוקה (32 או 38 אחוז)

2 כפות רוויון

אופן ההכנה:

1 מכינים עוגיית שיבולת שועל, שאותה נפורר אחר כך ליצירת התחתית: מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 משמנים תבנית אפייה חד פעמית מאלומיניום בגודל 23X32 ס"מ (אם אין, מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומכינים את העוגייה עליה בצורה חופשית. במקרה זה מקצרים את זמן האפייה, כי השטח של העוגייה גדול יותר).

3 מערבלים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה ושני סוגי הסוכר במהירות בינונית, עד לקבלת תערובת תפוחה במקצת.

4 מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבל כדקה.

5 מוסיפים את שיבולת השועל, הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבלים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.

6 מעבירים את התערובת לתבנית ומשטחים בעזרת האצבעות. אופים 15-18 דקות, עד שהעוגייה מזהיבה ומתכהה מעט בקצוות (אם אופים בתבנית התנור, כדאי לבדוק את המצב אחרי 10-12 דקות). מוציאים מהתנור ומקררים חצי שעה לפחות. העוגייה תצא מאוד רכה מהתנור אבל תתקשה עם הקירור.

7 מפוררים את העוגייה הקרה בידיים אל תוך קערה גדולה (לא חייבים להקפיד שהכל יהפוך לפירורים דקים).

8 מוסיפים את 50 גרם החמאה וכפית וחצי הסוכר ומערבבים בעזרת הידיים עד שכל התערובת לחה ואחידה.

9 מעבירים לתבנית הפאי (אין צורך לשמן, יש מספיק חמאה בתערובת) ומהדקים היטב בעזרת האצבעות, כולל דופנות התבנית. מניחים בצד וניגשים להכנת המלית.

10 המלית: ממיסים את החמאה במיקרוגל ומניחים לה להתקרר מעט.

11 מערבבים במיקסר את שני סוגי הסוכר, המלח ואבקת החלב. מוסיפים את החמאה המומסת הפושרת ומערבלים עם וו גיטרה לקבלת תערובת אחידה.

12 מוסיפים את השמנת המתוקה, החלמונים ותמצית הווניל וממשיכים לערבל עד שהתערובת אחידה ומעט תפוחה (לא מקציפים יותר מדי).

13 שופכים את התערובת על תחתית הבצק שבתבנית.

14 לפני הכניסה לתנור, מניחים נייר אפייה על תבנית התנור ומתחת לתבנית הפאי (בעת האפייה חלק מהחמאה נוזל לפעמים החוצה ועדיף שזה יקרה על הנייר ולא ישירות על התבנית).

15 אופים כ-30 דקות בחום של 170 מעלות, מנמיכים מעט את החום ל-155-160 ואופים עוד 15-20 דקות עד שהמלית מתכהה ומתייצבת בקצוות אבל עדיין רוטטת במרכז כשמזיזים את התבנית. לא להיבהל אם היא מבעבעת מאוד, זה בסדר.

16 מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין. כשהפאי קר מעבירים למקרר, לפחות ללילה. הוא יישמר היטב במקרר כשבוע. בשלב הזה אפשר לקשט את הפאי באבקת סוכר ולהגיש, או להכין קרם פרש.

17. קרם פרש: מערבבים היטב בקערה את השמנת המתוקה והרוויון. מכסים היטב ומשאירים בטמפרטורת החדר כ-12 שעות. בקיץ עדיף בחדר ממוזג. התערובת תהיה נוזלית מאוד בהתחלה, ולאחר כ-10 שעות היא תתחיל להסמיך. כשהתערובת מגיעה למרקם של יוגורט סמיך בערך, היא מוכנה, ואפשר להכניס אותה למקרר. ביום הראשון היא תהיה מעט חמוצה, אבל הטעם מתעדן ומשתבח ביום שאחרי.

18 מגישים את העוגה עם שליכטה טובה של קרם פרש לידה או מעליה.

המתכון באדיבות הבלוג "מבשל ואוכל"