אוכל
צילום׃ דן לב, קוואקר

נאגטס עוף מצופים עם טחינה סלק

נתחוני עוף אפויים בציפוי בריא של קוואקר, תרד ועוד דברים טובים, מוגשים עם טחינה ורודה ומשגעת

| קוואקר | פורסם 28/11/12 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 5 2 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות (20 גרם לכל חתיכה)

למרינדה:

25 מ"ל סויה

25 מ"ל מירין

50 מ"ל סויה

תערובת לציפוי:

100 גרם שיבולת שועל

25 גרם זרעי פשתן

100 גרם תרד קפוא

25 גרם שומשום שחור

5 גרם מלח

טחינה סלק מוגשת לצד המנה:

75 גרם סלק מבושל

270 גרם טחינה גולמית

250 מ"ל מים

15 גרם שום

85 מ"ל מיץ לימון

10 גרם מלח

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי המרינדה. חותכים את חזה העוף ומשרים אותו במרינדה למשך 4 שעות.2. לציפוי: קולים את הקוואקר בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-8 דקות. מערבבים וממשיכים לקלות כ-4 דקות נוספות. מוציאים וממליחים.

3 קולים את זרעי הפשתן ,השומשום והמלח כ-4 דקות בתנור.4. מפשירים את התרד, סוחטים כדי להוציא ממנו את כל הנוזלים, ומניחים בתנור לייבוש של כ-2 דקות.5. טוחנים את כל מרכיבי הציפוי בבלנדר עד קבלת תערובת אחידה (לא דק מידי).6. עוטפים את נתחי העוף בתערובת הציפוי ומהדקים היטב.7. אופים 9 דקות בתנור בחום של 225 מעלות.8. טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי הטחינה, ומגישים עם הנאגטס האפויים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> רוצים לזכות באייפד? לחצו כאן