נאגטס עוף מצופים עם טחינה סלק
נתחוני עוף אפויים בציפוי בריא של קוואקר, תרד ועוד דברים טובים, מוגשים עם טחינה ורודה ומשגעת
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים :
1 ק"ג חזה עוף חתוך לקוביות (20 גרם לכל חתיכה)
למרינדה:
25 מ"ל סויה
25 מ"ל מירין
50 מ"ל סויה
תערובת לציפוי:
100 גרם שיבולת שועל
25 גרם זרעי פשתן
100 גרם תרד קפוא
25 גרם שומשום שחור
5 גרם מלח
טחינה סלק מוגשת לצד המנה:
75 גרם סלק מבושל
270 גרם טחינה גולמית
250 מ"ל מים
15 גרם שום
85 מ"ל מיץ לימון
10 גרם מלח
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי המרינדה. חותכים את חזה העוף ומשרים אותו במרינדה למשך 4 שעות.2. לציפוי: קולים את הקוואקר בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-8 דקות. מערבבים וממשיכים לקלות כ-4 דקות נוספות. מוציאים וממליחים.
3 קולים את זרעי הפשתן ,השומשום והמלח כ-4 דקות בתנור.4. מפשירים את התרד, סוחטים כדי להוציא ממנו את כל הנוזלים, ומניחים בתנור לייבוש של כ-2 דקות.5. טוחנים את כל מרכיבי הציפוי בבלנדר עד קבלת תערובת אחידה (לא דק מידי).6. עוטפים את נתחי העוף בתערובת הציפוי ומהדקים היטב.7. אופים 9 דקות בתנור בחום של 225 מעלות.8. טוחנים בבלנדר את כל מרכיבי הטחינה, ומגישים עם הנאגטס האפויים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!