אוכל
צילום׃ מאיר קוקבוק, mako אוכל

קלופס

מחזירים עטרה ליושנה: קלופס מהמם לראש השנה, ממש כמו שסבתא שלנו הייתה מכינה. הבונוס: אפשר ורצוי להכין יום קודם, ואפילו לא צריך לחמם

מאיר קוקבוק | mako אוכל | פורסם 27/08/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4 124 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

לתבנית אינגליש קייק באורך כ-25 ס"מ:

500 גרם בשר טחון מסוג איכותי (צוואר או צלעות)

1/2 כוס קוואקר

1 בצל, קצוץ דק

2 שיני שום, קצוצות

3 ביצים קשות, ללא הקליפה

מלח

פלפל שחור

לראגו ירקות:

2 בצלים לבנים, קצוצים

מעט שמן, לטיגון

2 גזרים מקולפים, חתוכים לקוביות

1 בטטה, חתוכה לקוביות

1 כוס יין אדום

חופן עלי תימין

אופן ההכנה:

1 מתחילים עם הראגו: מטגנים את הבצל בסיר עד שקיפות.

2 מוסיפים את הגזר והבטטה וממשיכים לטגן, רק עד לצריבה קלה של כל המרכיבים.

3 מוסיפים את התימין והיין ומכסים את הירקות במים. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים במשך כל זמן ההכנה של הקלופס.

4 מחממים תנור ל-180 מעלות.

5 מרפדים את התבנית בנייר אפיה משומן. מערבבים את הבשר, הקוואקר, הבצל והשום יחד לתערובת אחידה ומתבלים במלח פלפל לפי הטעם. מניחים שכבה של כ-1 ס"מ בבסיס התבנית ומסדרים את הביצים לאורך, בשורה.

6 מוסיפים את שאר תערובת הבשר עד למילוי מלא. מיישרים את הגובה ואופים כ-20 דקות.

7 מוציאים את הקלופס מהתנור ומצננים (כשהוא חם אי אפשר לפרוס אותו מבלי שיתפורר). פורסים פרוסות לפי מספר הסועדים, ומגישים עם הראגו.

בקרו בבלוג של מאירקוקבוק - ביסטייל

>> בשבוע שעבר הכנו סלט קטלני שהוא ארוחה שלמה

 

>> כל המתכונים לראש השנה

>> מנות עיקריות לראש השנה

>> תוספות וראשונות לראש השנה

>> קינוחים לראש השנה

 

וגם:

>> ארוחת ראש השנה בריאה ולא משמינה

>> מתכונים של מיקי שמו לראש השנה

>> מתכוני עוף לראש השנה