קלופס
מחזירים עטרה ליושנה: קלופס מהמם לראש השנה, ממש כמו שסבתא שלנו הייתה מכינה. הבונוס: אפשר ורצוי להכין יום קודם, ואפילו לא צריך לחמם
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
לתבנית אינגליש קייק באורך כ-25 ס"מ:
500 גרם בשר טחון מסוג איכותי (צוואר או צלעות)
1/2 כוס קוואקר
1 בצל, קצוץ דק
2 שיני שום, קצוצות
3 ביצים קשות, ללא הקליפה
מלח
פלפל שחור
לראגו ירקות:
2 בצלים לבנים, קצוצים
מעט שמן, לטיגון
2 גזרים מקולפים, חתוכים לקוביות
1 בטטה, חתוכה לקוביות
1 כוס יין אדום
חופן עלי תימין
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם הראגו: מטגנים את הבצל בסיר עד שקיפות.
2 מוסיפים את הגזר והבטטה וממשיכים לטגן, רק עד לצריבה קלה של כל המרכיבים.
3 מוסיפים את התימין והיין ומכסים את הירקות במים. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים במשך כל זמן ההכנה של הקלופס.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות.
5 מרפדים את התבנית בנייר אפיה משומן. מערבבים את הבשר, הקוואקר, הבצל והשום יחד לתערובת אחידה ומתבלים במלח פלפל לפי הטעם. מניחים שכבה של כ-1 ס"מ בבסיס התבנית ומסדרים את הביצים לאורך, בשורה.
6 מוסיפים את שאר תערובת הבשר עד למילוי מלא. מיישרים את הגובה ואופים כ-20 דקות.
7 מוציאים את הקלופס מהתנור ומצננים (כשהוא חם אי אפשר לפרוס אותו מבלי שיתפורר). פורסים פרוסות לפי מספר הסועדים, ומגישים עם הראגו.
בקרו בבלוג של מאירקוקבוק - ביסטייל
>> בשבוע שעבר הכנו סלט קטלני שהוא ארוחה שלמה
וגם:
>> ארוחת ראש השנה בריאה ולא משמינה