אוכל
צילום׃ אסתי רותם, mako אוכל

קציצות ברוטב כמון ולימון

מוסיפים לקציצות לחם בשביל המרקם? נסו להוסיף במקום קוואקר, שגם מוסיף ערכים תזונתיים גבוהים יותר וגם גורם להן להיות רכות רכות

אסתי רותם | mako אוכל | פורסם 29/08/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.7 233 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

500 גרם בשר בקר טחון

1 כוס קוואקר להכנה מהירה

1/4 כוס מים

1 כף רוטב סויה

1 בצל קצוץ דק

1/2 צרור פטרוזיליה קצוץ דק

1 ביצה

לרוטב

מיץ מלימון אחד

1 כפית גדושה כמון

1/2 כוס מים

1/4 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

להגשה

פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

1 מערבבים היטב את כל החומרים ולשים מעט את העיסה. מכסים ומניחים במקרר לחצי שעה.

2 יוצרים מהעיסה קציצות בינוניות. מחממים מעט שמן במחבת רחבה בעלת מכסה. מטגנים את הקציצות מספר דקות עד להשחמה, הופכים ומשחימים גם את הצד השני.

3 מערבבים את כל חומרי הרוטב. יוצקים את הרוטב סביב ועל הקציצות, מביאים לרתיחה. מעבירים לאש קטנה, מכסים ומבשלים ברתיחה עדינה חצי שעה.

4 מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

הכנתם? ספרנו לנו איך יצא! 

אסתי ידידיה היא בעלת סטודיו תופינים לשוקולד וקינוחים מיניאטוריים, מתכונאית ומנחת סדנאות