אוכל
צילום׃ מאיר קוקבוק, mako אוכל

מלבי כמו שמלבי צריך להיות

עם טעם חזק של שקדים ובסיס פרווה של קרם קוקוס - אחרי המלבי הזה לא בטוח שתוכלו לחזור לאחור

מאיר קוקבוק | mako אוכל | פורסם 16/10/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.2 34 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

למנה אחת גדולה, או 6 מנות אישיות:

1 פחית קרם קוקוס (20 אחוז שומן לפחות)

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס שקדים טחונים

1/4 כוס קורנפלור

2 כפות מי ורדים

לקישוט:

2 כפות שקדים גרוסים, רצוי קלויים

2 כפות פיסטוקים, קלופים, קלויים ושבורים גס

2 כפות קוואקר

2 כפות סירופ מלבי (או פשוט תרכיז פטל)

אופן ההכנה:

1 טוחנים במעבד מזון קרם קוקוס, סוכר ושקדים טחונים למשך 3 דקות רצופות. מסננים את התערובת במסננת דקה ישר לתוך סיר.

2 מחממים את הסיר, מוסיפים את הקורנפלור ומביאים לרתיחה קלה. מוסיפים את מי הוורדים, מערבבים ומסירים מהאש.

3 יוצקים את התערובת לכלי הגשה (לא לשכוח להשאיר מקום לתוספות), ומכסים בניילון נצמד (מצמידים את הניילון לתערובת, כדי שלא ייווצר קרום). מעבירים למקרר לכ-3 שעות לפחות.

4 לפני ההגשה מוזגים על המלבי שכבה דקה של סירופ אדום. מערבבים את השקדים הגרוסים, הפיסטוקים והקוואקר, מפזרים ומגישים.

* יש גם גרסה מקוצרת: מערבבים קופסת חלב קוקוס עם חצי כוס סירופ משקה שקדים שקונים מוכן (קיים בעיקר בשווקים). מרתיחים עם מי הוורדים והקורנפלור, מעבירים לכלי הגשה ומצננים.

בקרו בבלוג של מאירקוקבוק - ביסטייל

>> בשבוע שעבר הכנו מרק אפונה מהמם עם מקלות גריסיני ביתיים