מלבי כמו שמלבי צריך להיות
עם טעם חזק של שקדים ובסיס פרווה של קרם קוקוס - אחרי המלבי הזה לא בטוח שתוכלו לחזור לאחור
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (6 מנות):
למנה אחת גדולה, או 6 מנות אישיות:
1 פחית קרם קוקוס (20 אחוז שומן לפחות)
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס שקדים טחונים
1/4 כוס קורנפלור
2 כפות מי ורדים
לקישוט:
2 כפות שקדים גרוסים, רצוי קלויים
2 כפות פיסטוקים, קלופים, קלויים ושבורים גס
2 כפות קוואקר
2 כפות סירופ מלבי (או פשוט תרכיז פטל)
אופן ההכנה:
1 טוחנים במעבד מזון קרם קוקוס, סוכר ושקדים טחונים למשך 3 דקות רצופות. מסננים את התערובת במסננת דקה ישר לתוך סיר.
2 מחממים את הסיר, מוסיפים את הקורנפלור ומביאים לרתיחה קלה. מוסיפים את מי הוורדים, מערבבים ומסירים מהאש.
3 יוצקים את התערובת לכלי הגשה (לא לשכוח להשאיר מקום לתוספות), ומכסים בניילון נצמד (מצמידים את הניילון לתערובת, כדי שלא ייווצר קרום). מעבירים למקרר לכ-3 שעות לפחות.
4 לפני ההגשה מוזגים על המלבי שכבה דקה של סירופ אדום. מערבבים את השקדים הגרוסים, הפיסטוקים והקוואקר, מפזרים ומגישים.
* יש גם גרסה מקוצרת: מערבבים קופסת חלב קוקוס עם חצי כוס סירופ משקה שקדים שקונים מוכן (קיים בעיקר בשווקים). מרתיחים עם מי הוורדים והקורנפלור, מעבירים לכלי הגשה ומצננים.
בקרו בבלוג של מאירקוקבוק - ביסטייל