טיפים: מהם היתרונות של שיבולת שועל?
•שמירה על משקל תקין – שיבולת שועל מכילה סיבים תזונתיים. אכילה סדירה של סיבים תזונתיים באופן יומיומי תורמת לשמירה על משקל תקין. הסיבים התזונתיים מוסיפים נפח למזון על ידי ספיגת הנוזלים בקיבה, מאטים את תהליך העיכול וגורמים לתחושת שובע לאורך זמן, ללא תוספת קלוריות משמעותית.
•הורדת הכולסטרול הרע - למעלה מ-40 מחקרים הוכיחו שאכילת שיבולת שועל מסייעת בהורדת הכולסטרול ומקטינה את הסיכון לחלות במחלות לב.
•הפחתת לחץ דם גבוה - תזונה הכוללת שיבולת שועל מסייעת בהורדת לחץ דם גבוה.
•הפחתת סיכון לסוכרת (מסוג 2) - מחקרים הוכיחו שאכילת שיבולת שועל מסייעת בהפחתת הסיכון לסוכרת.
•איכות שינה - ממחקרים שונים עולה כי צריכת שיבולת שועל בשעות הערב מביאה לשיפור באיכות השינה.
•נשים בהריון - שיבולת שועל מהווה מקור טוב לחומצה פולית, המומלצת על ידי משרד הבריאות לנשים בהריון למניעת מומים בעמוד השדרה של העובר. שילוב של שיבולת שועל בתפריט היומי של נשים בהריון עשוי גם לסייע לנשים הסובלות מעצירות.
•מניעת מחלות – אכילה קבועה של קוואקר, המכיל סיבים תזונתיים, מסייעת בהורדת הסיכון ללקות בסרטן ובגידולים שפירים במעי בשיעור של כ-40%.
טיפים: איך ניתן להפוך את הארוחה לבריאה יותר עם קוואקר?
•הסמכת מרקים – להוסיף לסיר כפות ספורות של שיבולת שועל. התוצאה: המרק יהיה סמיך יותר, וערכו התזונתי יעלה.
•תחליף לפירורי לחם – במאכלים כגון קציצות, שניצלים, עוף מצופה ועוד ניתן להמיר את פירורי הלחם בשיבולת שועל. תוספת קוואקר לקציצות הופכת את הקציצות לנימוחות ואווריריות, הטעם משתפר והערך התזונתי עולה; ציפוי השניצלים ו/או עוף (כנפיים או פולקע) הופך אותם לפריכים!
•הכנת גרנולה ביתית – גרנולה מורכבת משיבולת שועל שעברה טיגון/קלייה עם ממתיק וכך קיבלה את צבעה הזהוב וטעמה המתוק. ניתן בקלות להכין גרנולה ביתית - הדרך הקלה ביותר היא לערבב שיבולת שועל עם ממתיק סירופי כלשהו (דבש/סילאן/סירופ/סוכר מבושל שהפך לנוזלי) לאחר מכן אפשר להוסיף תוספות מפנקות כמו גרעינים, אגוזים, שקדים, שומשום, צימוקים, פירות יבשים (תמרים, תאנים וכו') ולאפות בתנור כ-20 דקות. מתאים בשילוב יוגורט או חלב כארוחת בוקר מזינה, ארוחת ערב קלה או נשנוש בין הארוחות.
מפתיע: קוואקר לא רק לאכילה - גם לבריאות העור
•מסכת קוואקר טבעית עדינה לפנים
החומרים:
4 כפות פתיתי קוואקר
1כף דבש נוזלי
1 חלמון ביצה
אופן ההכנה: לערבב את הדבש וחלמון הביצה, להוסיף את פתיתי הקוואקר ולבחוש. יש למרוח את המסכה מיד בתום ההכנה על הפנים והצוואר, להמתין 15 דקות ולשטוף במים פושרים.
•פילינג קוואקר ולימון לעור רגיל עד שמן
החומרים:
1 כף קוואקר
קליפה מחצי לימון
1 מיץ לימון טרי מחצי לימון
1/3 כפית סוכר (לבעלי עור שמן 1/4 כפית מלח במקום הסוכר)
אופן ההכנה והשימוש: לערבב את כל החומרים היטב ולמרוח על העור. להמתין חמש דקות ולשטוף היטב את הפנים במים. לייבש ולמרוח תכשיר לחות מזין.
איך להימנע מנשירת שיער?
יש הטוענים שנשירת שיער נגזרת ישירות מהתזונה שלנו. לסובלים מנשירת שיער מומלץ לשלב בתזונה את המזונות הבאים:
קוואקר
גזר
ביצים
אבוקדו
עלים ירוקים
תה ירוק
ברוקולי
אגוזי ברזיל
גרעיני דלעת