שושני שמרים במילוי שוקו וניל
מתכון לעוגת שמרים אוורירית. אפשר להחליף את המילוי במה שאתם אוהבים
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק:
100 גרם חמאה
שקית שמרית (50 גרם) או שקית שמרים יבשים (11 גרם)
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
1 שקית סוכר וניל
500 גרם קמח (4 כוסות)
125 מ"ל חלב
4 ביצים
קמצוץ מלח
למילוי:
2 שקיות אינסטנט פודינג וניל
600 מ"ל חלב (3 כוסות)
4 כפות סוכר
2 כפיות תמצית וניל באיכות טובה
100 גרם שקדים טחונים דק
150 גרם שוקולד צ'יפס
להברשה:
4 כפות ריבת משמש
אופן ההכנה:
1 אופן הכנת הבצק: ממיסים את החמאה, ומצננים מעט. מערבבים אותה עם שאר יתרת מצרכי הבצק, ולשים 10 דקות במיקסר עם וו לישה, עד לקבלת בצק נעים.
2 מכסים את הקערה עם ניילון נצמד, ומתפיחים לשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3 אופן הכנת המילוי: בעזרת מיקסר או מטרפה מערבבים את כל חומרי המילוי, למעט השוקולד צ'יפס. את השלב הזה אפשר גם להכין לפני הבצק ולצנן במקרר, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.
4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט, למלבן בגודל 40 על 55 ס"מ. מורחים עם מרית את המילוי על הבצק המרודד, ומפזרים מעל את השוקולד צ'יפס.
5 מגלגלים מהצד הרחב לרולדה, ופורסים לעיגולים בעובי של 2 ס"מ.
6 מרפדים תבנית מתפרקת בקוטר של 24 ס"מ בנייר אפייה, ומשמנים. מסדרים את העיגולים בתבנית, ומתפיחים לעוד 30 דקות.
7 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות.
8 מחממים את ריבת המשמש בסיר קטן, ומעבירים דרך מסננת דקה (כדי שלא יהיו חתיכות פרי). מברישים את העוגה בריבה כל עוד היא חמה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!