אוכל
צילום׃ בני גם זו לטובה, mako אוכל

שושני שמרים במילוי שוקו וניל

מתכון לעוגת שמרים אוורירית. אפשר להחליף את המילוי במה שאתם אוהבים

אביבה פיבקו | mako אוכל | פורסם 18/06/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעתיים וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.5 26 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

100 גרם חמאה

שקית שמרית (50 גרם) או שקית שמרים יבשים (11 גרם)

50 גרם סוכר (1/4 כוס)

1 שקית סוכר וניל

500 גרם קמח (4 כוסות)

125 מ"ל חלב

4 ביצים

קמצוץ מלח

למילוי:

2 שקיות אינסטנט פודינג וניל

600 מ"ל חלב (3 כוסות)

4 כפות סוכר

2 כפיות תמצית וניל באיכות טובה

100 גרם שקדים טחונים דק

150 גרם שוקולד צ'יפס

להברשה:

4 כפות ריבת משמש

אופן ההכנה:

1 אופן הכנת הבצק: ממיסים את החמאה, ומצננים מעט. מערבבים אותה עם שאר יתרת מצרכי הבצק, ולשים 10 דקות במיקסר עם וו לישה, עד לקבלת בצק נעים.

2 מכסים את הקערה עם ניילון נצמד, ומתפיחים לשעה, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3 אופן הכנת המילוי: בעזרת מיקסר או מטרפה מערבבים את כל חומרי המילוי, למעט השוקולד צ'יפס. את השלב הזה אפשר גם להכין לפני הבצק ולצנן במקרר, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.

4 מרדדים את הבצק על משטח מקומח מעט, למלבן בגודל 40 על 55 ס"מ. מורחים עם מרית את המילוי על הבצק המרודד, ומפזרים מעל את השוקולד צ'יפס.

5 מגלגלים מהצד הרחב לרולדה, ופורסים לעיגולים בעובי של 2 ס"מ.

6 מרפדים תבנית מתפרקת בקוטר של 24 ס"מ בנייר אפייה, ומשמנים. מסדרים את העיגולים בתבנית, ומתפיחים לעוד 30 דקות.

7 אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 30 דקות.

8 מחממים את ריבת המשמש בסיר קטן, ומעבירים דרך מסננת דקה (כדי שלא יהיו חתיכות פרי). מברישים את העוגה בריבה כל עוד היא חמה.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!