אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

ריבועי גבינה בציפוי שוקולד

אוהבים עוגות גבינה אבל מתקשים לוותר על חדוות השוקולד? זה הקינוח בשבילכם. כל מה שטוב בחיים בקובייה קטנה אחת

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 27/05/14 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 449 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (20 מנות):

לבסיס:

150 גרם ביסקוויטים בטעם שוקולד

50 גרם אגוזי לוז קלופים וטחונים דק (אפשר להחליף בשקדים)

100 גרם חמאה מומסת

לשכבת הגבינה:

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כוס (240 מ"ל) חלב

1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל

2 כפות (25 גרם) אבקת סוכר

1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% או 9%

לשכבת השוקולד:

100 גרם שוקולד מריר 56% מוצקי קקאו, במטבעות או שבור לקוביות

1.5 כוסות פחות 1 כף (350 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כפות (25 גרם) אבקת סוכר

לעיטור:

50 גרם שוקולד לבן מומס

אופן ההכנה:

1 הבסיס: מערבבים היטב בקערה את הביסקוויטים עם האגוזים הטחונים והחמאה המומסת. מעבירים לתבנית בגודל 24X24 ס"מ ומהדקים היטב לשכבה דקה ואחידה. שומרים בקירור בזמן שמכינים את מלית הגבינה.

2 מלית הגבינה: שמים בקערה את הגבינה הלבנה. מקציפים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה, החלב, האינסטנט פודינג ואבקת הסוכר לקצפת יציבה. מקפלים בהדרגה לתוך הגבינה עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את מלית הגבינה על הבסיס ומיישרים את פניה בעזרת מרית מדורגת. שומרים בקירור עד להכנת ציפוי השוקולד.

3 ציפוי השוקולד: מעבירים לקערית את השוקולד ו-100 מ"ל מהשמנת המתוקה (1/3 כוס+1 כף). מחממים קצרות במיקרוגל ומערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה וחלקה. מצננים לטמפרטורת החדר (לא מקררים במקרר, התערובת צריכה להישאר רכה יחסית).

4 מקציפים את יתר השמנת המתוקה (250 מ"ל) עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה. מקפלים את הקצפת לתוך תערובת השוקולד, בכל פעם שליש מכמות הקצפת, עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את ציפוי השוקולד אל מעל שכבת הגבינה ומיישרים בעזרת מרית. שומרים לילה בקירור.

5 לפני ההגשה מעטרים בשוקולד לבן מומס: מעבירים את השוקולד לשק זילוף קטן (או לשקית סנדוויצ'ים) ומזלפים פסים אלכסוניים על ציפוי השוקולד. חותכים לקוביות קטנות ומגישים.

* ריבועי השוקולד נשמרים עד 5 ימים בקירור.

>> בשבוע שעבר הכנו עוגת גבינה קרה ללא אפייה

>> כל המתכונים לשבועות

שלחו לנו את מתכון הפודינג המנצח שלכם, ותוכלו לזכות בפרס!