טארט פודינג ושוקולד קפוא
יש לכם קופסת ארטיקים במקרר אבל אתם מרגישים שמגיע לכם יותר? לכו על עוגת הגלידה הזו, שמכינים בשיא המהירות, דוחפים למקפיא ומוציאים לקראת ההגשה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהיותר משלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
לתבנית טארט מתפרקת בקוטר 26 ס"מ ובעומק 4 ס"מ:
מרכיבים :
לבסיס:
200 גרם ביסקוויטים טחונים דק
100 גרם חמאה מומסת
למלית:
2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כוס (240 מ"ל) חלב
1 חבילה (80 גרם) אינסטנט פודינג וניל
2 כפיות אבקת קפה נמס
4 כפות (80 גרם) דבש
50 גרם שוקולד מריר, קצוץ גס
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
1/3 כוס+1 כף (100 מ"ל) שמנת מתוקה
לעיטור:
שבבי שקדים/אגוזים/תלתלי שוקולד/פירורי ביסקוויטים/קוקוס קלוי או כל עיטור אחר
אופן ההכנה:
1 הבסיס: מערבבים בקערה את פירורי הביסקוויטים והחמאה המומסת לתערובת לחה. מהדקים בשכבה אחידה לבסיס ולדפנות תבנית טארט מתפרקת בקוטר 26 ס"מ ובעומק 4 ס"מ ומעבירים למקפיא בזמן שמכינים את המלית.
2 המלית: מקציפים יחד במיקסר את כל חומרי המלית למעט השוקולד הקצוץ, תחילה במהירות אטית, עד לאיחוד החומרים, ואחר כך במהירות גבוהה, עד לקבלת קצפת רכה ויציבה. מערבבים לתוך המלית בתנועות קיפול את השוקולד הקצוץ, רק עד לפיזור אחיד. מורחים את המלית על הבסיס ומיישרים בעזרת מרית מדורגת. מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות.
3 הציפוי: מניחים את השוקולד והשמנת המתוקה בקערית ומחממים קלות במיקרוגל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. יוצקים את התערובת על המלית הקפואה ומטים את התבנית כך שתכסה אותה בצורה אחידה. מעטרים את שולי הטארט באחת מהאופציות.
4 שומרים את הטארט במקפיא, ומוציאים לטמפרטורת החדר כ-15 דקות לפני ההגשה.