אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

טרייפל תותים ופירות יער

רואים את הקינוח היפה הזה? כמה שהוא מרשים, ככה קל לעשות אותו. כל מה שאתם צריכים לעשות זה להקציף קצת שמנת ולהתחיל להרכיב שכבות

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 03/06/14 
  • זמן עבודהעד שעתיים
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 205 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

1 חבילה (200 גרם) בישקוטים

1 סלסלת (450 גרם) תותים

1/4 כוס (50 גרם) סוכר

2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

2 כוסות (480 מ"ל) חלב

2 חבילות (160 גרם) אינסטנט פודינג וניל

1 סלסלה (150 גרם) פטל שחור/אדום או אוכמניות

אופן ההכנה:

1 שוטפים את התותים ומסירים את העוקץ. פורסים 5-6 תותים לפרוסות דקות (בעובי של כ-1/2 ס"מ) ומניחים בדופן קערה עמוקה בקוטר 20 ס"מ. את יתר התותים קוצצים לקוביות גדולות ומניחים בקערה עם 1/4 כוס סוכר. מערבבים היטב ושומרים בצד כ-30 דקות עד שהסוכר מתמוסס והתותים מגירים נוזלים.

2 מניחים בבסיס את הבישקוטים כך שיכסו את קרקעית הקערה בשכבה אחידה.

3 בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם החלב והפודינג לקצפת רכה (אם זו כמות גדולה מידי עבור המיקסר ניתן לחלק את הכמות לשניים ולהקציף בכל פעם חצי). 

4 יוצקים מחצית מהקרם על גבי הבישקוטים, מפזרים מעל מחצית מהתותים והסירופ ומחצית מהפטל או האוכמניות.

5 מכסים את הפירות בשכבה נוספת של בישקוטים, קצפת, תותים בסירופ ופטל טרי. מכסים ושומרים בקירור כשעתיים לפני ההגשה.

* הערה: ניתן להחליף את התותים והפטל בפירות יער קפואים או בדובדבנים טריים/קפואים.את פירות היער הקפואים מומלץ להכין באופן הבא:500 גרם פירות יער קפואים1/2 כוס (100 גרם) סוכר1/2 כוס (120 מ"ל) מים

בסיר מביאים לרתיחה את הפירות, סוכר ומים, מבשלים עוד דקה-שתיים ומסירים מהאש, מצננים לחלוטין לפני שממשיכים במתכון.

>> בשבוע שעבר הכנו ריבועי גבינה בציפוי שוקולד
>> לכל המתכונים לשבועות

שלחו לנו את מתכון הפודינג המנצח שלכם, ותוכלו לזכות בפרס!