טרייפל תותים ופירות יער
רואים את הקינוח היפה הזה? כמה שהוא מרשים, ככה קל לעשות אותו. כל מה שאתם צריכים לעשות זה להקציף קצת שמנת ולהתחיל להרכיב שכבות
- זמן עבודהעד שעתיים
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 חבילה (200 גרם) בישקוטים
1 סלסלת (450 גרם) תותים
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
2 כוסות (480 מ"ל) חלב
2 חבילות (160 גרם) אינסטנט פודינג וניל
1 סלסלה (150 גרם) פטל שחור/אדום או אוכמניות
אופן ההכנה:
1 שוטפים את התותים ומסירים את העוקץ. פורסים 5-6 תותים לפרוסות דקות (בעובי של כ-1/2 ס"מ) ומניחים בדופן קערה עמוקה בקוטר 20 ס"מ. את יתר התותים קוצצים לקוביות גדולות ומניחים בקערה עם 1/4 כוס סוכר. מערבבים היטב ושומרים בצד כ-30 דקות עד שהסוכר מתמוסס והתותים מגירים נוזלים.
2 מניחים בבסיס את הבישקוטים כך שיכסו את קרקעית הקערה בשכבה אחידה.
3 בקערת המיקסר מקציפים את השמנת המתוקה עם החלב והפודינג לקצפת רכה (אם זו כמות גדולה מידי עבור המיקסר ניתן לחלק את הכמות לשניים ולהקציף בכל פעם חצי).
4 יוצקים מחצית מהקרם על גבי הבישקוטים, מפזרים מעל מחצית מהתותים והסירופ ומחצית מהפטל או האוכמניות.
5 מכסים את הפירות בשכבה נוספת של בישקוטים, קצפת, תותים בסירופ ופטל טרי. מכסים ושומרים בקירור כשעתיים לפני ההגשה.
* הערה: ניתן להחליף את התותים והפטל בפירות יער קפואים או בדובדבנים טריים/קפואים.את פירות היער הקפואים מומלץ להכין באופן הבא:500 גרם פירות יער קפואים1/2 כוס (100 גרם) סוכר1/2 כוס (120 מ"ל) מים
בסיר מביאים לרתיחה את הפירות, סוכר ומים, מבשלים עוד דקה-שתיים ומסירים מהאש, מצננים לחלוטין לפני שממשיכים במתכון.