אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

סלסילות פילו במילוי פודינג וניל ושוקולד לבן

גם בסיס פילו, גם מילוי פודינגי מתוק וגם סיום של רוטב דובדבנים מתוק וחמצמץ. נראה מסובך? ממש לא - רק קצת חימומים והקצפות. בואו להכין גם אתם

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 10/06/14 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.6 69 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

לסלסילות:

4-6 עלי בצק פילו, מופשרים במשך לילה שלם במקרר

50 גרם חמאה מומסת

2 כפות סוכר

למלית פודינג ושוקולד לבן:

1/3 חבילה (30 גרם) שוקולד לבן שבור לקוביות או במטבעות

1 כוס (240 מ"ל) + 2 כפות (30 מ"ל) חלב

1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 חבילה אינסטנט פודינג וניל

לרוטב דובדבנים:

1 חבילה (250 גרם) דובדבנים קפואים (או טריים)

1/3 כוס (65 גרם) סוכר

1 כף (10 גרם) קורנפלור מנופה

2 כפות (30 מ"ל) ליקר דובדבנים (או כל ליקר פירות אחר / ברנדי / רום / מים)

 

אופן ההכנה:

1 להכנת הסלסילות: מחממים תנור לחום של 175 מעלות. משמנים היטב תבנית שקעים בחמאה מומסת או בשמן בספריי.

2. מברישים זוג עלים בחמאה ובוזקים מעל מעט סוכר (עובדים בכל פעם על 2 עלים יחד, שומרים את יתר העלים מכוסים במגבת). חותכים לריבועים בגודל 15X15 ס"מ ומניחים אותם בעדינות בתוך כל שקע בתבנית כך שתיווצר מעין כוס ששוליה גולשים החוצה.

3 אופים כ-10 דקות ורק עד שהבצק מזהיב קלות. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומחלצים בזהירות את סלסילות הפילו.

4 מכינים את המלית: מניחים בקערית את השוקולד ו-2 כפות חלב. ממיסים בעדינות במיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה. מצננים מעט.

5 יוצקים לקערת המיקסר את יתר החלב (כוס,240 מ"ל), השמנת המתוקה, השוקולד המומס ואת האינסטנט פודינג. מקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קרם רך. מעבירים לשק זילוף עם פיה משוננת.

6 להכנת רוטב הדובדבנים: בסיר קטן מביאים לרתיחה את הדובדבנים, הסוכר, הקורנפלור והליקר עד שהתערובת מבעבעת, הסוכר נמס והתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש ומצננים לחלוטין.

7 להרכבה: מניחים את הסלסילות בצלחת הגשה. מזלפים לתוך כל סלסילה את הקרם ומניחים מעל כפית של רוטב דובדבנים.

הערה: לקבלת סלסילות גבוהות כמו בתמונה משתמשים בתבנית שקעים עמוקה במיוחד (תבנית לפופ אובר). מומלץ להכפיל במקרה הזה את כמות המלית.

>> בשבוע שעבר הכנו טרייפל תותיים ופירות יער