מוס גבינה עם תותים
מוס גבינה מהמם ביופיו, עם פרוסות תותים ופירורים פריכים וטעימים מלמעלה
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (6 מנות):
10-8 תותים בינוניים, פרוסים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ
למוס גבינה
1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף אינסטנט פודינג וניל
250 גרם גבינה לבנה 9% (1 גביע)
80 גרם סוכר (1/3 כוס + כף)
לפירורים
50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
70 גרם קמח (1/2 כוס)
אופן ההכנה:
1 מכינים את המוס: מקציפים את השמנת עם הפודינג לקצפת יציבה. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה עם הסוכר. מקפלים את הקצפת בעדינות לתוך תערובת הגבינה, עד לקבלת מוס חלק ואחיד.
2 מרכיבים את המנה: מניחים פרוסות תותים ברצף על הדופן הפנימית של כל כוס, וממלאים במוס כמעט עד למעלה. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.
3 מחממים תנור ל-170 מעלות, ומכינים את השטרויזל: מעבדים את החמאה והסוכר בידיים או במעבד מזון, מוסיפים את הקמח ומערבבים לקבלת תערובת פירורית. מפזרים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15-10 דקות, עד שהפירורים מזהיבים קלות. מצננים.
4 מפזרים את השטרויזל על המוס ומגישים.