אוכל
צילום׃ דן פרץ

מוס גבינה עם תותים

מוס גבינה מהמם ביופיו, עם פרוסות תותים ופירורים פריכים וטעימים מלמעלה

מיקי שמו | mako | פורסם 21/05/10 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 160 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

10-8 תותים בינוניים, פרוסים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ

למוס גבינה

1 מיכל שמנת מתוקה
1 כף אינסטנט פודינג וניל
250 גרם גבינה לבנה 9% (1 גביע)
80 גרם סוכר (1/3 כוס + כף)

לפירורים

50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
50 גרם סוכר (1/4 כוס)
70 גרם קמח (1/2 כוס)

אופן ההכנה:

1 מכינים את המוס: מקציפים את השמנת עם הפודינג לקצפת יציבה. בקערה נפרדת מערבבים את הגבינה עם הסוכר. מקפלים את הקצפת בעדינות לתוך תערובת הגבינה, עד לקבלת מוס חלק ואחיד.

2 מרכיבים את המנה: מניחים פרוסות תותים ברצף על הדופן הפנימית של כל כוס, וממלאים במוס כמעט עד למעלה. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר.

3 מחממים תנור ל-170 מעלות, ומכינים את השטרויזל: מעבדים את החמאה והסוכר בידיים או במעבד מזון, מוסיפים את הקמח ומערבבים לקבלת תערובת פירורית. מפזרים את התערובת על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים 15-10 דקות, עד שהפירורים מזהיבים קלות. מצננים.

4 מפזרים את השטרויזל על המוס ומגישים.