אוכל
צילום׃ שרית נובק, mako אוכל

עוגת שמרים קינמון

שושני שמרים הן קינוח שקשה לסרב לו, ובמקרה הזה גם לא צריך: עם ממתיק טבעי על בסיס סטיביה החיים פתאום הרבה יותר נקיים מאשמה

שרית נובק | mako אוכל | פורסם 14/05/20 
  • זמן עבודהעד שעה
  • זמן הכנהשלוש שעות
  • רמת קושיבינוני
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 234 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק (תבנית עגולה 24 ס"מ):

500 גרם קמח

8 גרם שמרים יבשים

25 גרם תחליף סוכר לבן על בסיס סטיביה

150 גרם חמאה רכה

כוס ורבע חלב

2 חלמונים

קורט מלח

למילוי:

כוס תחליף סוכר חום על בסיס סטיביה

כף קינמון

100 גרם חמאה רכה

אופן ההכנה:

1 הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח ושמרים. מוסיפים את תחליף הסוכר ומערבבים שוב.

2 מוסיפים חמאה, חלב, חלמונים ומלח ולשים במשך כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.

3 מכסים ומניחים לתפיחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.

לבלוג של שרית - מיס פטל

עוגת שמרים קינמון עם טרוביה (צילום: שרית נובק, mako אוכל)
עוגת שמרים קינמון עם טרוביה|צילום: שרית נובק, mako אוכל

4 מחממים תנור ל-170 מעלות.

5 המילוי: מערבבים את תחליף הסוכר והקינמון.

6 מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים לעלה בעובי חצי ס"מ.

7 מורחים את הבצק בחמאה ומפזרים את תערובת הקינמון.

8 מגלגלים לגליל הדוק, וחותכים לגלילים באורך 5 ס"מ.

9 מסדרים את הגלילים בתבנית ברווחים של כ-2 ס"מ זה מזה, מכסים בעדינות ומניחים להתפחה שנייה של כחצי שעה.

10 אופים כ-25-30 דקות.