עוגת שמרים קינמון
שושני שמרים הן קינוח שקשה לסרב לו, ובמקרה הזה גם לא צריך: עם ממתיק טבעי על בסיס סטיביה החיים פתאום הרבה יותר נקיים מאשמה
- זמן עבודהעד שעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיבינוני
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לבצק (תבנית עגולה 24 ס"מ):
500 גרם קמח
8 גרם שמרים יבשים
25 גרם תחליף סוכר לבן על בסיס סטיביה
150 גרם חמאה רכה
כוס ורבע חלב
2 חלמונים
קורט מלח
למילוי:
כוס תחליף סוכר חום על בסיס סטיביה
כף קינמון
100 גרם חמאה רכה
אופן ההכנה:
1 הבצק: מערבבים במיקסר עם וו לישה קמח ושמרים. מוסיפים את תחליף הסוכר ומערבבים שוב.
2 מוסיפים חמאה, חלב, חלמונים ומלח ולשים במשך כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך וחלק.
3 מכסים ומניחים לתפיחה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
לבלוג של שרית - מיס פטל
4 מחממים תנור ל-170 מעלות.
5 המילוי: מערבבים את תחליף הסוכר והקינמון.
6 מוציאים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים לעלה בעובי חצי ס"מ.
7 מורחים את הבצק בחמאה ומפזרים את תערובת הקינמון.
8 מגלגלים לגליל הדוק, וחותכים לגלילים באורך 5 ס"מ.
9 מסדרים את הגלילים בתבנית ברווחים של כ-2 ס"מ זה מזה, מכסים בעדינות ומניחים להתפחה שנייה של כחצי שעה.
10 אופים כ-25-30 דקות.