אוכל
צילום׃ שרית נובק, mako אוכל

עוגת ריקוטה ולימון

הבעיה עם עוגות בחושות היא הדחף הבלתי נשלט ליישר אותן. הפעם אין לנו את הבעיה הזאת - עם תחליף סוכר על בסיס סטיביה אפשר ליישר וליישר בלי רגשות אשמה

שרית נובק | mako אוכל | פורסם 20/05/20 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהעד שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 149 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לתבנית עגולה 24 ס"מ:

150 גרם חמאה רכה

שלושת רבעי כוס תחליף סוכר לבן על בסיס סטיביה

250 גרם ריקוטה

3 ביצים

כפית תמצית וניל

גרידת לימון

רבע כוס מיץ לימון

כוס וחצי קמח

חצי כפית סודה לשתייה

מעט מלח

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות.

2 מקרימים במיקסר עם וו גיטרה חמאה ותחליף סוכר כ-3 דקות.

לבלוג של שרית - מיס פטל

עוגת ריקוטה ולימון עם טרוביה (צילום: שרית נובק, mako אוכל)
עוגת ריקוטה ולימון עם טרוביה|צילום: שרית נובק, mako אוכל

3 מוסיפים ריקוטה ומעבדים 2 דקות נוספות.

4 מוסיפים ביצים אחת אחת ומעבדים עד להטמעה.

5 מוסיפים תמצית וניל, גרידת לימון ומיץ לימון ומעבדים לאיחוד.

6 מערבבים בנפרד קמח עם סודה לשתייה ומלח ומוסיפים לתערובת. מעבדים בקצרה רק עד לאיחוד.

7 יוצקים לתבנית משומנת ואופים 40-45 דקות.