צילום׃ שרית נובק, mako אוכל
עוגת ריקוטה ולימון
הבעיה עם עוגות בחושות היא הדחף הבלתי נשלט ליישר אותן. הפעם אין לנו את הבעיה הזאת - עם תחליף סוכר על בסיס סטיביה אפשר ליישר וליישר בלי רגשות אשמה
שרית נובק | mako אוכל
| פורסם 20/05/20
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהעד שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
לתבנית עגולה 24 ס"מ:
150 גרם חמאה רכה
שלושת רבעי כוס תחליף סוכר לבן על בסיס סטיביה
250 גרם ריקוטה
3 ביצים
כפית תמצית וניל
גרידת לימון
רבע כוס מיץ לימון
כוס וחצי קמח
חצי כפית סודה לשתייה
מעט מלח
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות.
2 מקרימים במיקסר עם וו גיטרה חמאה ותחליף סוכר כ-3 דקות.
לבלוג של שרית - מיס פטל
3 מוסיפים ריקוטה ומעבדים 2 דקות נוספות.
4 מוסיפים ביצים אחת אחת ומעבדים עד להטמעה.
5 מוסיפים תמצית וניל, גרידת לימון ומיץ לימון ומעבדים לאיחוד.
6 מערבבים בנפרד קמח עם סודה לשתייה ומלח ומוסיפים לתערובת. מעבדים בקצרה רק עד לאיחוד.
7 יוצקים לתבנית משומנת ואופים 40-45 דקות.