את הפרק הזה ואת הפרקים הקודמים של הפודקאסט שלנו אפשר למצוא באוכל טוב, באפל ובספוטיפיי.

למרות שיש אנשים שנשבעים בה, בסצנת אוכל ברחוב הישראלי מנת הסביח עדיין אינה מוערכת מספיק, בטח בהשוואה למתחרים כמו פלאפל או שווארמה. וזה חבל מאוד, כי סביח הוא מנה מורכבת מאוד לביצוע, וכשהוא טוב הוא ממש כמו יצירת אומנות קטנה. סביח מוצלח הוא כזה שכל הרכיבים בו מדויקים - מהחציל המטוגן, דרך הביצה החומה ועד העמבה המשובחת - וכמובן שהוא דורש גם הנדסה מצוינת של הפיתה, כך שבכל ביס תהיה נוכחות לכל אחד מהמרכיבים.

בפרק של "פה גדול" השבוע בחרנו לעסוק במנת המופת הזו, ולצורך כך הזמנו את מי שמסבח כבר מעל עשרים שנה - אריאל רוזנטל מהקוסם בתל אביב. רוזנטל שבר מוסכמות כשהחליט להגיש במקום שלו את השילוש הקדוש חומוס, סביח ופלאפל - הרבה לפני שמישהו חשב שזה לגיטימי להגיש במסעדה אחת כמה מנות שלכל אחת מהן ז'אנר קולינרי משלה (בהמשך הוא הגדיל לעשות וצירף גם את השווארמה, אבל זה לפרק אחר).

מעבר לסיפור המקסים על הולדת הסביח בישראל, שוחחנו עם רוזנטל על הטיפים להכנת הסביח המושלם בבית - רמז: ההכנה של החציל היא קריטית - ולמדנו כללים להנדסה טובה ונכונה של הפיתה. מתעצלים להכין? בפרק מחכות לכם המלצות חמות למנות הסביח הכי טובות שתוכלו למצוא בישראל, רק שתיאלצו להיאזר בסבלנות כי סביח זה עסק איטי, שעוסקים בו אנשים מקפידים במיוחד.

סביח 29  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
הסביח האלוהי של הקוסם|צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

לכל הטיפים וההמלצות צפו או האזינו לפרק, ובינתיים קבלו כמה עצות להכנת החצילים לסביח:

* זה נכון, מה שהסבתות אומרות: יש לבחור את החצילים הקלים ביותר, כי יש בהם הכי פחות גרעינים.

* כדאי לקלוף את החצילים, כי הקליפה מרה.

* את החצילים יש לפרוס לאורך ולא לרוחב, כך המינון של הגרעינים אחיד יותר.

* לחציל מתייחסים כמו אל נתח סטייק: אסור לפרוס אותו דק מדי. 

* חובה להמליח את החציל במלח גס ולתת לו להגיר נוזלים לפני שמתחילים לעבוד איתו.

למתכון המלא של החצילים של הקוסם

בתיאבון!