את הפרק הזה ואת הפרקים הקודמים של הפודקאסט שלנו אפשר למצוא באוכל טוב, באפל ובספוטיפיי.
פאד תאי היא כנראה המנה התאילנדית הפופולרית ביותר בארץ. יש בה משהו שמדבר לכולם - מילדים ועד מבוגרים, מהרפתקנים קולינריים ועד סרבנים. כנראה משהו בקומבינציה המוצלחת של אטריות בשרניות עם חלבון, ירקות, רוטב מתקתק חמצמץ וכיפי ולהבה עוצמתית יוצר הצלחה בטוחה. אבל האם זה באמת כל כך פשוט להכנה? השבוע אנחנו מארחים ב"פה גדול" את נדב ודניאל מ"MKR המטבח המנצח", המומחים שלנו לאוכל תאילנדי, לשיעור על המנה הנהדרת הזאת.
בפרק נשאל (ונענה!) איך מכינים את הפאד תאי הכי טוב שאפשר בבית, מה הסוד האמיתי למנה המושלמת (וגם לאן נעלמו נדב ודניאל מאפליקציות המשלוחים, ומתי הם מתכננים קאמבק לאוכל התאילנדי המצוין שלהם?) - וכמובן נספר לכם איפה תוכלו למצוא את מנות הפאד תאי הטובות בארץ.
- השתמשו במחבת כמה שיותר עבה ורחבה. מכיוון שבמטבח הביתי אי אפשר להגיע לגובה הלהבה שנדרש בשביל ווק, זאת האופציה השנייה הטובה ביותר.
- תנו למחבת לפחות 5-10 דקות להתחמם, והתחילו לעבוד רק כשהיא ממש לוהטת.
- את החלבונים לפאד תאי כדאי להכין בצד, בנפרד, ולהוסיף למנה רק בשלב הסיום - אחרת הם מתייבשים.
- הסוד לפאד תאי טעים הוא חומרי הגלם - כמו תמרהינדי, פיש-סוס (רוטב דגים) וסירופ סוכר דקלים, שניתן לרכוש בחנויות כמו דרגון או מזרח ומערב. צריך ושווה להשקיע, המוצרים האלה יכולים לעשות את כל ההבדל.