1. ריבות ביתיות טובות מכילות כ-60 אחוזי פרי ו-40 אחוזי סוכר, ומרגישים את זה. בניגוד לריבות תעשייתיות, הנוכחות של הפרי היא מובחנת ומהותית, משם מגיע כל ההבדל בטעם.
2. אם נוצר מצב ובריבה ביתית כלשהי יש לכם מחסור בפרי, אפשר לשלב מעט פרי קפוא או אפילו מחית במקרה הצורך. אבל גם אז, רק מאיכות טובה.
3. מי שאוהב ורוצה לשלב תבלינים בריבות שלו, יכול לעשות זאת משלב הבישול ההתחלתי.
4. לא כל הפירות זקוקים לתוספת פקטין (החומר המקריש) לצורך יצירת ריבה, אך יש כאלה שכן. מומלץ לרכוש פקטין כפי שהוא נמכר בחנויות אפייה, ולא להסתבך.