דג מאודה על מצע עלי מנגולד
מתכון של פאולה רוזנברג לניופאן: פילה של לברק, מוסר או דניס מאודה עם פטריות פורטובלו וסלק
פאולה רוזנברג | כתבה פרסומית
| פורסם 02/03/16
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
300 גרם פילה לברק/מוסר/דניס
מיץ מלימון שלם וכף זסט לימון
צרור עלי מנגולד שטופים וחצויים, ללא הגזע הלבן
2 סלקים, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ
4 פטריות פורטובלו, פרוסות לעובי 0.5 ס"מ
ענף רוזמרין
מלח
לרוטב:
חופן עלי בזיליקום שלמים
גבעול רוזמרין
כפית חרדל איכותי
כפית סירופ מייפל טבעי
2 שיני שום, כתושות
כף שמן זית
2 כפות חלב סויה
2 כפיות מלח ים
כפית פלפל לבן
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
אופן ההכנה:
1 שוטפים את הדג ומוזגים מעליו מיץ מלימון שלם. מניחים בצד.
2 מניחים על תבנית סיר האידוי את עלי המנגולד.
3 מניחים על עלי המנגולד את הדג ולצדו את הירקות הפרוסים. מלמעלה מניחים את הרוזמרין וממליחים.
4 מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומזליפים מעל הדג והירקות.
5 מאדים 20 דקות.