אוכל

דג מאודה על מצע עלי מנגולד

מתכון של פאולה רוזנברג לניופאן: פילה של לברק, מוסר או דניס מאודה עם פטריות פורטובלו וסלק

פאולה רוזנברג | כתבה פרסומית | פורסם 02/03/16 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4 11 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

300 גרם פילה לברק/מוסר/דניס

מיץ מלימון שלם וכף זסט לימון

צרור עלי מנגולד שטופים וחצויים, ללא הגזע הלבן

2 סלקים, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ

4 פטריות פורטובלו, פרוסות לעובי 0.5 ס"מ

ענף רוזמרין

מלח

לרוטב:

חופן עלי בזיליקום שלמים

גבעול רוזמרין

כפית חרדל איכותי

כפית סירופ מייפל טבעי

2 שיני שום, כתושות

כף שמן זית

2 כפות חלב סויה

2 כפיות מלח ים

כפית פלפל לבן

כפית פפריקה מתוקה

חצי כפית פפריקה חריפה

אופן ההכנה:

1 שוטפים את הדג ומוזגים מעליו מיץ מלימון שלם. מניחים בצד.

2 מניחים על תבנית סיר האידוי את עלי המנגולד.

3 מניחים על עלי המנגולד את הדג ולצדו את הירקות הפרוסים. מלמעלה מניחים את הרוזמרין וממליחים.

4 מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומזליפים מעל הדג והירקות.

5 מאדים 20 דקות.

>> לעוד מתכונים בריאים וטעימים