אוכל

אורז אדום עם שעועית מאש וירקות

אנחנו אוהבים אוכל בריא, אנחנו אוהבים אוכל צבעוני, אבל אנחנו הכי אוהבים לשטוף כמה שפחות כלים. בדיוק מהסיבה הזו התאהבנו במנה הזו שמספקת את כל היצרים, וכל ההכנה מתבצעת רק בסיר אחד, שהופך למיוחד

פאולה רוזנברג | mako אוכל | פורסם 13/04/16 
  • זמן עבודהעד חצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 3.6 18 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

כוס שעועית מאש, לאחר השריה של לילה

כוס וחצי אורז אדום, לאחר השריה של שעתיים וסינון

2 קישואים, חתוכים לקוביות

צרור עלי תרד שטופים, ללא הגבעולים

4 גזרים, פרוסים לטבעות

קולורבי גדול, חתוך לקוביות

2 בצלים, קצוצים ומטוגנים

חצי ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי

שורש פטרוזיליה, מגורר

לאחרי הבישול:

צרור שמיר, קצוץ

צרור עלי נענע, קצוץ

כף סילאן

כף שמן שומשום קלוי

כף שמן זית

כף רוטב סויה איכותי

3 כפיות מלח ים אטלנטי

כפית פפריקה אדומה

כפית כורכום

חצי כפית כמון

3 שיני שום, כתושות

אופן ההכנה:

1 מבשלים את שעועית המאש במים רותחים חצי שעה ומסננים (השעועית לא תהיה מבושלת לגמרי, היא תמשיך להתבשל אחר כך עם האורז).

2 שמים את האורז בסיר מולטי קוקר עם 3 כוסות מים רותחים, מוסיפים את כל הירקות ואת שעועית המאש, ומפעילים לפי התכנית הרצויה עד שהאורז מוכן. אם אין מולטי קוקר, שמים את אותם המרכיבים בסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים עד שהאורז רך.

3 פותחים את הסיר ומערבבים פנימה את השמיר, הנענע ושאר המרכיבים. משאירים מכוסה רבע שעה ומגישים חם.

>> לעוד מתכונים בריאים וטעימים