צילום׃ Paul_Brighton, Istock
פסטה עם רוטב רוזה מהיר
אל תיבהלו מהשם, זה פשוט רוטב של עגבניות ושמנת שמערבבים יחדיו. הסוד? רוטב עגבניות מוכן (או רסק עגבניות איטלקי איכותי) שמקצר תהליכים והופך את המנה הזאת לקלה עד כדי גיחוך. רוצו להכין
| mako אוכל
| פורסם 30/03/14
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
אם מתעקשים, אפשר להכין רוטב עגבניות ביתי ואז להוסיף לו שמנת. אנחנו ממליצים על הרוטב המהיר הזה.
מרכיבים (4 מנות):
חבילת פסטה, כל צורה שאוהבים
צנצנת רוטב עגבניות מוכן / חצי בקבוק רסק עגבניות מסונן (passata)
3/4 מיכל (2/3 כוס) שמנת מתוקה לבישול
תבלינים יבשים: אורגנו, תימין, מרווה
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מחממים סיר גדול עם מים חמים. כשהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים כף מלח ומבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
2 מביאים לרתיחה בסיר נוסף את רוטב העגבניות המוכן. מוסיפים את השמנת המתוקה והתבלינים (אם משתמשים ברוטב מוכן נזהרים עם התבלינים מאחר והרוטב כבר מתובל. אם משתמשים בפסאטה מתבלים בחופשיות), מערבבים ומורידים מהאש.
3 מסננים את הפסטה, מחלקים למנות ומוסיפים את הרוטב לכל צלחת. מגישים עם גבינה צהובה מגוררת מעל, עדיף פרמזן או פקורינו.