צילום׃ אסף אמברם, mako אוכל
ספגטי ברוטב קישואים ולימון
ארוחת ספגטי טעימה ומהירה להכנה עם שילוב מנצח של קישואים, לימון מרענן ונענע טרייה. עונג צרוף? לא נכחיש
עז תלם | mako אוכל
| פורסם 16/02/14
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים :
1 חבילת ספגטי (500 גרם)
8 כפות שמן זית
3 קישואים בגודל בינוני, חצויים לאורך ופרוסים דק
2 שיני שום, כתושות
גרידה ומיץ מלימון אחד
חופן קטן של עלי נענע, קצוצים לרצועות דקיקות
מלח
פלפל שחור גרוס
½ כוס גבינת פרמזן מגוררת
אופן ההכנה:
1 מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ושומרים בצד כוס ממי הבישול.
2 בסיר גדול מחממים חצי מכמות שמן הזית. מוסיפים את פרוסות הקישוא, השום הכתוש וגרידת הלימון ומטגנים כדקה, עד שהקישוא מתחיל להתרכך.
3 מוסיפים חצי ממיץ הלימון, חצי כוס ממי הבישול ששמרנו ואת הפסטה המסוננת ומערבבים היטב.
4 מתבלים בנדיבות במלח ופלפל ומערבבים פנימה את עלי הנענע ואת שמן הזית שנותר. אם הפסטה נראית קצת יבשה, מוסיפים עוד מעט ממי הבישול וממיץ הלימון. מעבירים לצלחות, מפזרים את הפרמזן ומגישים.