אוכל
צילום׃ דניאל לילה, תנובה

כתף טלה

מנה עיקרית מיוחדת ועסיסית שלא תצליחו לעמוד בפניה, עם ירקות ורוטב עשיר

גולן ישראלי | תנובה | פורסם 14/03/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.4 59 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (10 מנות):

יחידה של שוק טלה עם עצם (בערך 2 ק"ג)

200 מ"ל שמן זית (לסגירת הבשר)

20 גרם מלח דק (כף שטוחה)

2 יחידות כרשה

3 יחידות גזר

2 יחידות ראש סלרי

3 יחידות בצל לבן

1/2 ליטר יין אדום

50 גרם רסק עגבניות

2 ענפי תימין

2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

1 מחממים במחבת שמן זית עד שממש מתחיל להוציא אדים, "סוגרים" את נתח הטלה מכל הצדדים ומוציאים הצידה.

2 באותה מחבת ממשיכים וצולים את ירקות השורש לפי סדר הקושי שלהם (בצל, שום, גזר, שורש סלרי, כרשה).

3 מוסיפים תימין, מעט רסק ויין אדום. מתבלים, כולל הסוכר, ומכסים את הסיר.

4 מעבירים לבישול בתנור כ-3 שעות. לאחר כ-3 שעות מוציאים את הבשר לכלי הגשה.

5 מסננים את הנוזל מהירקות, מעבירים לסיר ומביאים לרתיחה איטית עד קבלת רוטב. מגישים את הבשר עם הרוטב.

 

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לפסח