צילום׃ יחסי ציבור, עץ הזית
לחמניות כשרות לפסח
מכירים את אלה שמחכים כל השנה לפסח רק בשביל הלחמניות המיוחדות? אז אנחנו איתם, וגאים בזה
אלינור פוקס | mako אוכל
| פורסם 08/04/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
המלצה פשוטה וכיפית: לסדר את הלחמניות לפסח הטריות בסלסלה עם היצע של גבינות, סלט אבוקדו, חרוסת (לחובבי הסלק) ומגוון של ירקות ופירות ולצאת לעבר חוף הים הקרוב או הפארק החביב עליכם. מתכון של סבתי ז"ל.
מרכיבים (25 מנות):
חצי כוס שמן (100 מ"ל)
2 כוסות מים
כחצי כפית מלח
פלפל שחור
3 כפיות סוכר
½ 2 כוסות קמח מצה
6 ביצים
אופן ההכנה:
1 שמים בסיר את השמן, המים, המלח, הפלפל והסוכר ומביאים לרתיחה.
2 מורידים מהאש ומוסיפים את קמח המצה. מערבבים עד לקבלת בצק (הבצק הקלאסי של לחמניות לפסח).
3 מניחים לבצק להצטנן, ואז מוסיפים את הביצים, אחת אחת.
4 יוצרים עיגולים בידיים רטובות, ומשרטטים בסכין צורת X על החלק העליון של כל לחמנייה.
5 אופים כחצי שעה ב-180 מעלות.