אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, mako אוכל

קוואז'דה: מאפה תפוחי אדמה

אתם בטח מכירים את מנה הזו בתור מעקודה - מאפה נפלא שמשתדך מעולה לבשר, או משמש כמנה עיקרית צמחונית לצד סלט

דנה אלמוסני | mako אוכל | פורסם 28/03/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.8 49 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

7-8 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לפרוסות

3 בצלים, קצוצים

3 שיני שום, קצוצות

800 גרם אפונה וגזר (משקית קפואה)

חופן פטרוזיליה

1/2 כף כורכום

מלח

פלפל שחור

3-4 ביצים

אופן ההכנה:

1 מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים, אבל לא מאוד רכים (לא מגיעים לדרגה של תפוחי אדמה לפירה).2. מטגנים במחבת את הבצל עד שהוא מזהיב, ומוסיפים את השום לדקה. מוסיפים את האפונה והגזר ל-10 דקות, נוספות ולבסוף מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים. 3. מסננים את תפוחי האדמה, נותנים להם להתקרר כ-15 דקות. 4. מערבבים את הביצים עם התבלינים, תפוחי האדמה ותכולת המחבת. 5. מעבירים לתבנית אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 30 דקות, עד שהמאפה מזהיב.

* הכלים באדיבות: ב. א. גרף יעוץ וסחר בע״מ, רחוב זבולון 28 תל אביב

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> רוצים לזכות בסט סירים חדש? לחצו כאן ושלחו לנו מתכון מנצח לפסח!