מרק עוף עם פלפלים וקניידלך
מרק קניידלך קצת אחר: קצת חריף, עם פלפלים בכל מיני צבעים
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהשלוש שעות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
למרק:
עצמות עוף שטופות
3 פולקע עוף
1/2 כוס שמן סויה
1 בצל לבן קלוף וחתוך לקוביות
1 גבעול סלרי קצוץ גס (גם העלים)
4 שיני שום, פרוסות
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות
1 פלפל ירוק חתוך לקוביות
2 כפות פלפל חריף קצוץ
1 כפית פלפל אנגלי
קומץ עלי כפיר ליים (לא חובה)
פטרוזיליה קצוצה
מלח
פלפל שחור
לקניידלך:
1/2 ק"ג קמח מצה
3 ביצים
3 כפות שמן
מלח ופלפל
1 כפית סודה לשתייה
1 כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
1 מתחילים עם המרק: יוצקים שמן בסיר ומתחילים בטיגון הבצל, הסלרי והשום. מוסיפים את העצמות והפולקע ומשחימים אותם קלות. מוסיפים את הפלפלים המתוקים ולאחר 3 דקות מוסיפים כ-2.5 ליטר מים.
2 מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. חשוב כל הזמן לקפות את המרק – כלומר להוציא את הקצף (אם יש) ואת השומן.
3 מתבלים בפלפל אנגלי, עלי ליים, פטרוזיליה, מלח ופלפל. מוסיפים את הפלפל החריף ומבשלים כשעה וחצי עד שעתיים. מוציאים את עצמות העוף.
4 מכינים את הקניידלך: מרתיחים סיר עם מים ומעט מלח.
5 מערבבים את כל מרכיבי הקניידלך פרט לשמן בקערה. מערבבים לתוכה את השמן ומניחים במקרר לחצי שעה.
6 יוצרים כדורים קטנים (הם מתנפחים בבישול) ומבשלים כעשר דקות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!