צילום׃ יעל אילן, שמאלץ, המטבח היהודי המזרח אירופאי, הוצאת מודן
סלט תפוחי אדמה לפסח
סלט תפודים עם המון ביצים קשות ובצל ירוק, שהופך את המצות למעדן
שמיל הולנדר | שמאלץ, המטבח היהודי המזרח אירופאי, הוצאת מודן
| פורסם 13/03/13
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהשעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים :
5 תפוחי אדמה בינוניים
5 ביצים
רבע כוס שמן זית
חצי כוס בצל ירוק קצוץ
1 בצל יבש קטן קצוץ דק
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1 מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שמזלג הננעץ בהם יוצא בקלות.
2 מסננים מיד מהמים ומניחים להתקרר ולהתייבש.
3 מקלפים את תפוחי האדמה.
4 מבשלים את הביצים במשך 20 דקות על סף רתיחה.
5 שוטפים היטב במים קרים ומקלפים.
6 מגררים בפומפייה דקה את תפוחי האדמה והביצים, מוסיפים את הבצל הקצוץ והבצל הירוק ומתבלים בפלפל שחור, מלח ושמן זית. מערבבים היטב לעיסה אחידה.
7 מגישים פושר או בטמפרטורת החדר. הסלט הוא תוכן מצוין לכריך מצות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!