אוכל
צילום׃ יעל אילן, שמאלץ, המטבח היהודי המזרח אירופאי, הוצאת מודן

סלט תפוחי אדמה לפסח

סלט תפודים עם המון ביצים קשות ובצל ירוק, שהופך את המצות למעדן

שמיל הולנדר | שמאלץ, המטבח היהודי המזרח אירופאי, הוצאת מודן | פורסם 13/03/13 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.5 91 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

5 תפוחי אדמה בינוניים

5 ביצים

רבע כוס שמן זית

חצי כוס בצל ירוק קצוץ

1 בצל יבש קטן קצוץ דק

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה:

1 מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד שמזלג הננעץ בהם יוצא בקלות.

2 מסננים מיד מהמים ומניחים להתקרר ולהתייבש.

3 מקלפים את תפוחי האדמה.

4 מבשלים את הביצים במשך 20 דקות על סף רתיחה.

5 שוטפים היטב במים קרים ומקלפים.

6 מגררים בפומפייה דקה את תפוחי האדמה והביצים, מוסיפים את הבצל הקצוץ והבצל הירוק ומתבלים בפלפל שחור, מלח ושמן זית. מערבבים היטב לעיסה אחידה.

7 מגישים פושר או בטמפרטורת החדר. הסלט הוא תוכן מצוין לכריך מצות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> כל המתכונים לפסח