אוכל
צילום׃ עמרי אנדרס צורף

קניידלך תימניים

בליל סדר תימני מסורתי אוכלים פתות עם המרק. אבל לא אצל הדסה משמור: קבלו קניידלך עם חוואייג' וכוסברה - פשוטים וגאוניים

הדסה משמור | mako אוכל | פורסם 27/02/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.6 27 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לקניידלך:

1 כוס קמח מצה

1 1/2 חוויאג'

1/2 כפית מלח

1 כף שמן קנולה/זית

1/4 כוס כוסברה

1 כוס מים רותחים

1 ביצה

לבישול:

1/2 כפית כורכום

1/2 כפית חוויאג'

קורט מלח

אופן ההכנה:

1 מערבבים בקערה את קמח המצות, החוויאג' והמלח.

2 קוצצים את הכוסברה ומוסיפים אותה לתערובת עם כוס מים רותחים והשמן.

3 מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה ומניחים בצד לצינון.

4 אחרי שהתערובת הצטננה מוסיפים ביצה ומערבבים שוב.

5 מגלגלים את התערובת לכדורים. הקפידו לא להדק אותם, שכן התוצאה תהיה קניידלך קשים ולא אווריריים.

6 מרתיחים מים בסיר בינוני עם המלח, הכורכום והחוויאג'.

7 מוסיפים את הקניידלך למים הרותחים, מבשלים 10-15 דקות ומסננים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> מתכונים לפסח