אוכל
צילום׃ עודד קרני

המצה בריי של פסקל

מתכון נפלא לארוחת בוקר פסחית: מנה קלה ומהירה מפתיתי מצה וביצים

פסקל פרץ-רובין | האתר הקולינרי של פסקל | פורסם 10/03/22 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהרבע שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4 763 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (1 מנות):

מצה וחצי

1 ביצה

2 כפות מים או חלב

מעט מלח

שמן או תרסיס שמן

אופן ההכנה:

1 מפוררים בקערה רחבה את המצות לפתיתים קטנים.

2 יוצקים מעט מים ושופכים מיד.

3 טורפים את הביצה עם המים בקערה. מוסיפים את פתיתי המצה, ממליחים ומערבבים היטב.

4 מחממים את השמן במחבת, יוצקים את התערובת ומטגנים משני המצדדים.

5 מגישים חם.

טיפ:

במקום חביתה אחת אפשר להכין לביבות קטנות. אפשר לבחוש את התערובת תוך כדי טיגון. מתקבלים פתיתים פריכים.