צילום׃ יחסי ציבור
עוגיות מושלמות לפסח
מתכון לחג לעוגיות דקות ומלאות בכל טוב: שקדים, גרעינים, קוקוס ודבש. חצי שעה גג והן שלכם
רני ריבלין | קפה יפו
| פורסם 04/04/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (20 מנות):
50 גרם שקדים (חצי כוס)
50 גרם גרעיני דלעת (חצי כוס)
50 גרם גרעיני חמנייה (חצי כוס)
25 גרם שומשום (רבע כוס)
25 גרם קוקוס (רבע כוס)
2 חלבונים
50 גרם דבש (2 כפות)
אופן ההכנה:
1 שמים את כל החומרים היבשים בקערה.
2 טורפים את החלבונים עם הדבש.
3 שופכים מעל החומרים היבשים ומערבבים.
הוראות אפיה:
1 מניחים גבעות שטוחות על מגש אפייה. אין צורך במרווחים גדולים העוגייה לא תופחת.
2 אופים ב-135 מעלות כ-20 דקות. העוגיות צריכות להיות זהובות ויבשות כאשר הן יוצאות מהתנור.
3 מצננים לחלוטין ומעבירים לקופסה אטומה.
* ניתן לגוון ולהוסיף או להחליף מגוון של אגוזים או גרעינים
* ניתן להחליף את הדבש בסוכרזית באבקה או תחליף סוכר אחר לעוגיות ללא סוכר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!