עוגת תפוז ושקדים
עוגה אוורירית וטעימה ללא קמח
- זמן עבודהשעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מתכון פטנט. העוגה כשרה לא רק לפסח אלא גם פרווה! היא נימוחה, מרציפנית ומזכירה במרקמה עוגת סולת לחה. חשוב לדעת: העוגה אינה עומדת בטלטלות ונוטה להתפרק בגלל מרקמה הרך. לכן כדאי להעביר אותה פעם אחת בלבד מתבנית האפייה לצלחת הגשה ולכסות בניילון נצמד, על מנת שלא תתייבש.
מרכיבים :
לתבנית קוגלהוף או תבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ:
3 ביצים
150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר
קליפה מגוררת מתפוז אחד
שליש כוס מיץ תפוזים טבעי
שליש כוס שמן קנולה
300 גרם (3 כוסות) שקדים טחונים
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית היטב.
2 מקציפים את הביצים עם הסוכר 8-6 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה מאוד ובהירה. מוסיפים את קליפת התפוז, מיץ התפוזים, השמן והשקדים הטחונים, ומקפלים בעדינות לתערובת אחידה.
3 יוצקים לתבנית ואופים 50-40 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.
4 מצננים היטב את העוגה, מפרידים אותה בעזרת סכין משולי התבנית ורק אז מחלצים.