אוכל
צילום׃ צילום: דניה ויינר | סגנון: דלית רוסו

עוגת תפוז ושקדים

עוגה אוורירית וטעימה ללא קמח

שי-לי ליפא | על השולחן | פורסם 12/02/09 
  • זמן עבודהשעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.7 258 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מתכון פטנט. העוגה כשרה לא רק לפסח אלא גם פרווה! היא נימוחה, מרציפנית ומזכירה במרקמה עוגת סולת לחה. חשוב לדעת: העוגה אינה עומדת בטלטלות ונוטה להתפרק בגלל מרקמה הרך. לכן כדאי להעביר אותה פעם אחת בלבד מתבנית האפייה לצלחת הגשה ולכסות בניילון נצמד, על מנת שלא תתייבש.

מרכיבים :

לתבנית קוגלהוף או תבנית קפיצית בקוטר 24 ס”מ:

3 ביצים

150 גרם (שלושת רבעי כוס) סוכר

קליפה מגוררת מתפוז אחד

שליש כוס מיץ תפוזים טבעי

שליש כוס שמן קנולה

300 גרם (3 כוסות) שקדים טחונים

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-170 מעלות. משמנים תבנית היטב.

עוד קינוחים לפסח

מתכונים לפסח

2 מקציפים את הביצים עם הסוכר 8-6 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה מאוד ובהירה. מוסיפים את קליפת התפוז, מיץ התפוזים, השמן והשקדים הטחונים, ומקפלים בעדינות לתערובת אחידה.

3 יוצקים לתבנית ואופים 50-40 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

4 מצננים היטב את העוגה, מפרידים אותה בעזרת סכין משולי התבנית ורק אז מחלצים.