אוכל
צילום׃ דנה בר-אל שוורץ

חריימה

מנת דג טריפוליטאית המתבשלת ברוטב חריף מעולה

דולי לגזיאל | mako אוכל | פורסם 07/04/10 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר פרווה
Rating: 4.4 129 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

חבילה של דג נסיכת הנילוס, מופשר, שטוף ומושרה במיץ לימון

2 כפות גדושות רסק עגבניות

כפית כמון טחון

כפית קימל טחון

לפלפלצ'ומה

3 כפות שמן

8 שיני שום, כתושות בעלי ומכתש

כף פפריקה מתוקה

2 כפיות פפריקה חריפה

כפית מלח

אופן ההכנה:

1 מכינים את הפלפל צ'ומה: מערבבים את כל החומרים (כדאי להכין כמות יותר גדולה ולהקפיא - הכמויות שכאן הן לחריימה בלבד).

2 שוטפים היטב את הדגים, וחותכים אותם לקוביות בגודל הרצוי.

3 שמים את הפלפלצ'ומה בסיר, ומדליקים את האש. מערבבים כל הזמן, וכשהיא מתחילה לבעבע מוסיפים לה חצי כוס מים, בשביל "לפתוח את העיסה".

4 מוסיפים את רסק העגבניות, מבשלים מעט ומוסיפים עוד קצת מים. מביאים לרתיחה ומוסיפים את הכמון והקימל (אם מוסיפים את התבלינים קודם, לימדה אמא של דולי, הם משחירים את התבשיל).

5 מסדרים את הדגים בסיר והופכים אותם עד שהם מאדימים יפה מכל הכיוונים, מוסיפים עוד כוס וחצי מים, שיכסו את הדגים, ומביאים לרתיחה.

6 מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-10 דקות. דולי מציעה לתת לדגים לנוח קצת בתוך הרוטב אחרי הרתיחה, כלומר לכבות את האש, להניח לכל הטעמים להיספג, ורק אחר כך לבשל את 10 הדקות הנוספות.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 

>> כל המתכונים לפסח