אוכל
צילום׃ דניאל לילה, אוצר מאכלי העדות, על השולחן

קובה מטוגנת לפסח עם בשר

גרסה מיוחדת לחג הפסח למאכל העירקי האהוב, כל מה שצריך לעשות זה להחליף את הבורגול בקמח מצה ותקבלו קובה מטוגנת נטולת חמץ

אביגאל כהן | אוצר מאכלי העדות, על השולחן | פורסם 27/03/12 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.2 144 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (30 מנות):

לבצק:

2 כוסות קמח מצה

1 כוס אורז טחון דק

1 כפית תערובת פלפל שחור

1 כפית מלח

1 כפית שטוחה אבקת מרק עוף (לא חובה)

1/2 1 כוסות מים

למלית:

1/2 ק”ג בשר בקר טחון

2 כפיות תערובת פלפל שחור

1 כפית גדושה אבקת מרק עוף (לא חובה)

1 כפית שטוחה מלח

2 כפיות בהרט סורי קנוי או תוצרת בית

1 כוס מים

2 בצלים גדולים קצוצים דק

1/3 כוס שמן לטיגון הבצל

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: לשים היטב את כל החומרים. אם הבצק דביק מדי ולא נוח לעבודה, מוסיפים מעט קמח מצה.

2 מכינים את המלית: מבשלים את הבשר עם התבלינים וכוס מים בסיר עד לאידוי כמעט מלא של המים (לשים לב שלא התייבש).

3 מטגנים בצלים במחבת עם שמן עד הזהבה. מוסיפים את הבצל לבשר ומערבבים היטב. מצננים.

4 מגלגלים, ממלאים ומטגנים: מכינים כוס מים עם כפית שמן להרטבה ושימון של הידיים. חוצים את הבצק ומגלגלים כל חלק לנקניק בקוטר 5-4 ס”מ. פורסים כל נקניק לפיסות באורך 6 ס”מ ומגלגלים כל פיסה לכדור. טובלים אצבע במים ויוצרים חור בכדור הבצק. מסובבים סביב האצבע, תוך כדי לחיצה פנימה ולכיוון הדפנות, עד שהבצק עוטף את האצבע והדפנות דקות ככל האפשר. ממלאים את כדורי הבצק בתערובת בעזרת כפית וסוגרים לצורת טורפדו.

5 מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את הקובות כ-10 דקות עד לקבלת גוון זהוב עמוק (קובות קפואות מטגנים כ-15 דקות).

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

 >> כל המתכונים לפסח