אוכל
צילום׃ עודד קרני

סלט תפוחי אדמה ממכר ומנחם

קבלו מתכון קל ומנצח של סלט תפודים שהוא לא פחות מקאלט, תאמינו לנו שלא תתחרטו

רוני מנדלמן | mako | פורסם 01/06/11 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 52 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

5 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל בינוני

מעט מלח גס

מים לבישול

6 מלפפונים חמוצים בינוניים בחומץ, קצוצים דק

4 ביצים קשות, חתוכות לקוביות בגודל בינוני

קופסת שימורים של אפונה גדולה (הערה של אבא אפרים: השתמשו באפונים גדולים ישירות מפחית השמורים, לא בסנפרוסט ולא באפונה טרייה, ובשום אופן אל תיפלו בפח האפונה-וגזר: הגזר מוסיף טעם שאין לו קשר לסלט מיונז, ואחרי יומיים הסלט נהיה בלתי אכיל)

בצל לבן קצוץ דק (מי שפחות אוהב את הטעם הדומיננטי יכול להשתמש בבצל סגול)

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גס

4 כפות מיונז, רגיל או לייט, עדיף של היינץ

לחובבים בלבד: כף צלפים

כלים

סיר לבישול תפוחי האדמה

סיר קטן לבישול הביצים

קרש חיתוך

סכין חיתוך

קערת ערבוב

אופן ההכנה:

1 מבשלים את תפוחי האדמה במים עם קצת מלח גס כ-40 דקות, עד שהם מתרככים. אחרי חצי שעה בודקים במזלג אם הם מוכנים, וככה כל כמה דקות. היזהרו לא לבשל אותם מעט מדי, כי אז הם יהיו קשים והסלט יהיה לא טעים, וגם לא יותר מדי - כי אז הסלט יהיה עיסתי.

2 מסננים את תפוחי האדמה ומניחים להם להתקרר.

3 בקערה מערבבים בעדינות בצל קצוץ, אפונים, מלפפונים חמוצים וביצים.

4 מוסיפים את תפוחי האדמה והמיונז ומערבבים בעדינות ערבוב יסודי, כך שהמיונז ילטף את כל המרכיבים.

5 מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים, טועמים ומוסיפים מיונז ומלח לפי הטעם. מי שאוהב מלוח מוזמן להוסיף צלפים, אבל במידה.

>> עוד מתכונים של טעימא