צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, טעים!
מצות מתוקות מלוחות
הגרסה המשודרגת למצה עם שוקולד - עם קשיו ומלח גס. נשנוש פריך וטעים לימי חג הפסח
ערן כ"ץ ועידית נרקיס כ"ץ | טעים!
| פורסם 05/04/12
- זמן עבודהרבע שעה
- זמן הכנהחצי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (4 מנות):
2 מצות
100 גרם שוקולד חלב
חצי כוס אגוזי קשיו מלוחים, או שקדים מלוחים (כ-65-70 גרם)
מלח גס (עדיף מלח ים)
אופן ההכנה:
1 קוצצים את אגוזי הקשיו, או השקדים המלוחים.
2 ממיסים במיקרו או בקערה מעל סיר עם מים רותחים את השוקולד.
3 מזרזפים את השוקולד המומס על המצות ומורחים ליישור. נזהרים לא לשבור את המצות.
4 כל עוד השוקולד חם, מפזרים עליו את האגוזים הקצוצים יחד עם קורט מלח (שעליו לא כדאי לוותר).
5 מניחים את המצות במקרר לקירור והתייצבות למשך כ-20-30 דקות. שוברים לרבעים או שישיות ומגישים. שומרים במקרר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
המתכון באדיבות הבלוג אוכל זה טעים