אוכל
צילום׃ עידית נרקיס כ"ץ, טעים!

מצות מתוקות מלוחות

הגרסה המשודרגת למצה עם שוקולד - עם קשיו ומלח גס. נשנוש פריך וטעים לימי חג הפסח

ערן כ"ץ ועידית נרקיס כ"ץ | טעים! | פורסם 05/04/12 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 5 9 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (4 מנות):

2 מצות

100 גרם שוקולד חלב

חצי כוס אגוזי קשיו מלוחים, או שקדים מלוחים (כ-65-70 גרם)

מלח גס (עדיף מלח ים)

אופן ההכנה:

1 קוצצים את אגוזי הקשיו, או השקדים המלוחים.

2 ממיסים במיקרו או בקערה מעל סיר עם מים רותחים את השוקולד.

3 מזרזפים את השוקולד המומס על המצות ומורחים ליישור. נזהרים לא לשבור את המצות.

4 כל עוד השוקולד חם, מפזרים עליו את האגוזים הקצוצים יחד עם קורט מלח (שעליו לא כדאי לוותר).

5 מניחים את המצות במקרר לקירור והתייצבות למשך כ-20-30 דקות. שוברים לרבעים או שישיות ומגישים. שומרים במקרר.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

המתכון באדיבות הבלוג אוכל זה טעים